Pet|19.08.2023 06:46

Σώσε και εσύ: Εκατοντάδες πυρόπληκτα σκυλάκια της Αττικής ψάχνουν ακόμη οικογένεια - Αγώνας δρόμου για φιλοξενία 9 κουταβιών

Μάγδα Μπακούση

Σε μια χώρα όπου η κρατική βοήθεια είναι σχεδόν μηδαμινή, μόνη ελπίδα χιλιάδων αδέσποτων ζώων είναι οι εθελοντές, οι απλοί πολίτες. Μόνος τρόπος για να έχουν μια ευκαιρία στη ζωή που τους αξίζει, να ανοίξουμε τα σπίτια και τις καρδιές μας.

Το δύσκολο έργο της πραγματοποίησης του παραπάνω έχουν αναλάβει πολλές φιλοζωικές οργανώσεις που στηρίζονται καθαρά σε δωρεές και σε δράσεις εθελοντών. Μια από αυτές η ΜΚΟ Dogs’ Voice που αυτή την περίοδο αγωνίζεται να βρεθεί οικογένεια σε πάνω από 200 πυρόπληκτα σκυλάκια.

Όπως εξηγεί στο ethnos.gr η υπεύθυνη υιοθεσιών της Dogs' Voice, Μαρίλια Τσόπελα, συνολικά από τις πρόσφατες πυρκαγιές της Αττικής διασώθηκαν 454 σκυλάκια και από αυτά έχουν πλέον ανάγκη για φιλοξενία ή και για μια παντοτινή οικογένεια, περίπου 243. Μεταξύ αυτών και εννέα πυρόπληκτα κουταβάκια -για τα οποία τα περιθώρια φιλοξενίας τους σε καταφύγιο τελειώνουν.

 

SOS για εννέα πυρόπληκτα κουτάβια

Τα εννέα αυτά σκυλάκια φιλοξενούνται από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά καθώς οι ανάγκες είναι πολλές, η φιλοξενία λήγει αύριο, Σάββατο 19 Αυγούστου. Έτσι, η ΜΚΟ εκπέμπει SOS και ζητεί να βρεθούν τουλάχιστον σπίτια φιλοξενίας έως ότου αυτά τα αξιαγάπητα πλάσματα βρουν την οικογένειά τους.

 

Όποιος ενδιαφέρεται και μπορεί να ανοίξει το σπίτι του για κάποιο από αυτά τα κουτάβια αλλά και για οποιοδήποτε από τα εκατοντάδες άλλα πυρόπληκτα ζωάκια (που μπορείτε να δείτε στα social media της Dogs' Voice) μπορεί να στείλει μήνυμα στο προφίλ της σελίδας με τα στοιχεία του και άμεσα θα επικοινωνήσει μαζί του κάποιος υπεύθυνος.

Στείλε μήνυμα εδώ και σώσε και εσύ ένα αδέσποτο. Άλλους τρόπους επικοινωνίας μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ, dogsvoice.gr.

σκυλιάυιοθεσίεςκατοικίδιααδέσποτα σκυλιάσκύλοςφωτιέςαδέσποτα