Αθλητισμός|14.11.2021 20:53

Formula 1: Μέγας Χάμιλτον με ρεσιτάλ οδήγησης επέστρεψε στη μάχη του τίτλου!

Newsroom

Ο Λιούις Χάμιλτον ο μεγαλοπρεπής έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του στο γκραν πρι της Βραζιλίας. Θύμισε... Άιρτον Σένα στο «σπίτι» του θρύλου της Formula 1 και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, την 101 στην καριέρα του, που τον φέρνει ξανά σε απόσταση βολής για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Ήταν μια απ' τις καλύτερες εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στις πίστες.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μολονότι πέρασε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ποινές και παρά το γεγονός ότι εκκίνησε από τη δέκατη θέση, κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην πίστα, και με ένα σπουδαίο προσπέρασμα στον 59ο γύρο στον έτερο διεκδικητή του τίτλου Μαξ Φερστάπεν, τερμάτισε πρώτος αφήνοντας τον Ολλανδό στη δεύτερη θέση.

Η διαφορά μεταξύ των δύο μειώθηκε από τους 21 στους 14 βαθμούς (Φερστάπεν 332,5, Χάμιλτον 318,5) και είναι βέβαιο πως το φινάλε θα είναι συγκλονιστικό στα τρία γκραν πρι που απομένουν σε Κατάρ (21 Νοεμβρίου), Σαουδική Αραβία (5 Δεκεμβρίου) και Αμπού Ντάμπι (12 Δεκεμβρίου).

Το βάθρο έκλεισε ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος έμεινε μπροστά από τον Σέρχιο Πέρεθ που διατήρησε τη Mercedes μπροστά από τη Red Bull στη μάχη των κατασκευαστών (521,5 β. αντί 510,5 β.), ενώ ακολούθησαν οι Λεκλέρκ, Σάινθ, Γκασλί, Οκόν, Αλόνσο, Νόρις.

Λιούις ΧάμιλτονRed BullΒάλτερι ΜπόταςΣέρχιο ΠέρεςFormula 1Μαξ ΦερστάπενMercedesGP Βραζιλίας