Αθλητισμός|10.02.2023 22:00

Μαρία Σάκκαρη: Στα ημιτελικά του Λινζ – Με 2-0 επικράτησε της Ντόνα Βέκιτς

Newsroom

Εισιτήριο για τα τα ημιτελικά του Upper Austria Ladies Linz πήρε η Μαρία Σάκκαρη, επικρατώντας της Ντόνα Βέκιτς με 2 – 0.

Η 27χρονη τενίστρια (Νο.7), παίζοντας με μεγάλη ψυχή στο φινάλε, λύγισε την πολύ καλή της φίλη (Νο.33) με 6-3, 7-6(8) και θα περιμένει αύριο (περίπου στις 17.00) τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Κλάρα Τάουσον και την Πέτρα Μάρτιτς.

Η Μαρία φάνηκε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ωστόσο η Βέκιτς «ζωντάνεψε» όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και δίνοντας μεγάλη μάχη (έσωσε και ματς πόιντ), κατάφερε να στείλει το δεύτερο σετ σε τάι μπρέικ.

Εκεί, μάλιστα, είχε... σοβαρές ευκαιρίες να φέρει το ματς στα ίσα, όμως δεν χειρίστηκε καλά τους κρίσιμους πόντους και η Μαρία, με μεγάλη ψυχραιμία, έφτασε τελικά στην πρόκριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μόλις η δεύτερη ήττα της 26χρονης Κροάτισσας τη φετινή σεζόν.

Το τουρνουά μπορεί να είναι της κατηγορίας WTA 250 και να απουσιάζουν τα μεγάλα ονόματα, αλλά ένας τίτλος σίγουρα θα ανέβαζε την αυτοπεποίθηση της Μαρίας. Πιθανότατα θα της έφευγε και ένα... βάρος που έχει στις πλάτες της από την έλλειψη τίτλων, καθώς στην επαγγελματική καριέρα της έχει κερδίσει μόνο ένα τουρνουά (Ραμπάτ 2019).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαρία Σάκκαρηειδήσεις τώραΤένις