Αθλητισμός|22.02.2023 23:59

Champions League: Η Λειψία έμεινε όρθια απέναντι στη Σίτι και ελπίζει - Σημαντικό προβάδισμα για Ιντερ με Λουκάκου

Newsroom

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν η Λειψία και η Μάντσεστερ Σίτι μετά το 1-1 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των 16 του Champions League, ενώ πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε η Ιντερ επί της Πόρτο στο Μεάτσα. Χάρη στο πολύτιμο γκολ του Λουκάκου στο φινάλε του ματς, οι Νερατζούρι αποκτούν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Πορτογαλία.

Λειψία - Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες αλλά δεν τελείωσε το ματς δίνοντας το... δικαίωμα στη Λειψία να πιστέψει στο θετικό αποτέλεσμα, το οποίο εν τέλει ήρθε (1-1) διατηρώντνας ζωντανές τις ελπίδες των Γερμανών για τη μεγάλη έκπληξη.

Η Σίτι απ' την αρχή πήρε τον έλεγχο του ματς και στο 27' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γκρίλις έκλεψε την μπάλα, ο Γκιουντογκάν άνοιξε για τον Μαχρέζ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ πέτυχε το 0-1.

Οι Πολίτες είχαν ευκαιρίες με τον Ρόδρι, τον Χάαλαντ και τον Γκιουντογκάν για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, ενώ η Λειψία απείλησε για πρώτη φορά στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Βέρνερ και κυρίως με τον Χένριχς στο 55'. Η γερμανική ομάδα άρχισε να ανεβαίνει, η Σίτι αντιθέτως έχασε την ορμή της και η ισοφάριση δεν άργησε. Στο 70' ο Γκβάρντιολ με τρομερή κεφαλιά πέτυχε το 1-1 δίνοντας νέο ενδιφέρον.

Στο 74' η Σίτι θα μπορούσε να έχει πάρει εκ νέου το προβάδισμα με τον Γκιουντογκάν αλλά ο Μπλάσβιχ απέτρεψε το γκολ. Ο ρυθμός έπεσε και η ομάδα του Γκουαρδιόλα δεν βρήκε γκολ που έψαχνε. Όλα θα κριθούν πλέον στο Έτιχαντ.

Λειψία: Μπλάσβιχ – Κλόστερμαν (46’ Χένριχς), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Χάλστενμπεργκ (89’ Ράουμ) – Λάιμερ, Σλάγκερ (82’ Χαϊνταρά) – Σόμποσλαϊ, Φόρσμπεργκ (66’ Ενκουνκού), Βέρνερ – Αντρέ Σίλβα (82’ Πόουλσεν).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον – Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακάντζι, Ακέ – Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Γκιντογκάν – Μαχρέζ, Χάαλαντ, Γκρίλις.

Ίντερ - Πόρτο 1-0

Η Ίντερ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο έχοντας τις πρώτες καλές φάσεις με τον Λαουτάρο και τον Τσαλχάνογλου, όμως η Πόρτο έφτασε μια ανάσα απ' το γκολ στο 37' με τον Γκρούιτς, ο οποίος νικήθηκε απ'  τον τρομερό Ονάνα, που είχε άλλη μια σημαντική επέμβαση σε προσπάθεια του Ταρεμί στο 55', αλλά κυρίως είχε μια τρομερή διπλή επέμβαση στο 56' σε σουτ του Ζαϊντού και του Ταρεμί.

Παράλληλα, όμως ο γκολκίπερ της Ίντερ είχε ακόμα ένα highlight καθώς λογομάχησε έντονα με τον συμπαίκτη του Έντιν Τζέκο.

Μεγάλη ένταση υπήρξε κι όταν ο Οτάβιο δεν τήρησε το fair play προσπαθώντας να σκοράρει. Ο άσος της Πόρτο που τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, λίγο αργότερα άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες καθώς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79'.

Ο Ντιόγκο Κόστα κράτησε ανέπαφη την εστία με τρομερή επέμβαση στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου σε κεφαλιά του Μπαστόνι. Η λύτρωση άργησε για την Ίντερ αλλά ήρθε απ' τον Λουκάκου, ο οποίος στο 86' έπειτα από κεφαλιά που είχε στο δοκάρι, με δεύτερη προσπάθεια πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ίντερ: Ονάνα, Σκρίνιαρ (81' Ντάμφρις), Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μικιταριάν (72' Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (58' Γκόζενς), Τζέκο (58' Λουκάκου), Λαουτάρο.

Πόρτο: Κόστα, Ζοάο Μάριο (90+2' Μπόρχες), Πέπε, Μαρκάνο, Ζαϊντού, Ουρίμπε, Οτάβιο, Πεπέ, Γκαλένο (51' Εβανίλσον), Ταρεμί (83' Γουέντελ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Champions Leagueειδήσεις τώραΛειψίαΠόρτοΙντερΜάντσεστερ Σίτι