Αθλητισμός|27.03.2023 19:00

Μπαλτάκος: «Αύριο έχω ραντεβού στη Γενεύη με την UEFA - Θα θέσω και το θέμα της διαιτησίας»

Newsroom

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος μετά τη συνάντηση με τις έξι ομάδες που αγωνίζονται στα πλέι οφ ανέφερε πως αύριο (Τρίτη 28/3) θα μεταβεί στα γραφεία της UEFA, όπου μεταξύ άλλων θα αναφερθεί και στο ζήτημα των Elite διαιτητών ως το τέλος του πρωταθλήματος.

«Φτάσαμε κοντά σε συμφωνία είναι γεγονός, η συμφωνία χάλασε την τελευταία στιγμή πράγματι. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν επήλθε συμφωνία, η ΕΠΟ δεν θα τηρήσει τον θεσμικό της ρόλο και δεν θα κάνει αυτά που πρέπει, ώστε στις επόμενες εννέα αγωνιστικές να έχουμε τις διαιτησίες που επιβάλλεται να έχουμε, δηλαδή διαιτητές ελίτ ή α' κατηγορίας, ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο ομαλά και να κατακτήσει τον τίτλο ο καλύτερος» είπε αρχικά ο κ. Μπαλτάκος.

Στο ερώτημα γιατί δεν έρχονται καλοί διαιτητές αυτό το διάστημα είπε: «Ο Μπένετ τα έχει εξηγήσει όλα και οι προλαλήσαντες σας έχουν πει. Αυτό που σας λέω είναι ότι η ΚΕΔ σύμφωνα με τον κ. Μπένετ, έχει κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας και αυτό θα συνεχίζει να κάνει».

Για την καταγγελία ότι διαιτητής αυτοπροτάθηκε για το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ σχολίασε: «Επειδή αυτό αφορά ομάδες και εμπλέκει δύο ομάδες, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, δεν θα πάρω θέση. Ο Μπένετ μας είπε ότι υπάρχει ήδη ανάκριση από την UEFA. Δεν θα πάρω θέση σε κάτι που είναι υπό έρευνα».

Για το αν υπήρξε ένταση είπε: «Υπήρξε ένταση. Δεν νομίζω ότι κάποιες από τις προηγούμενες συναντήσεις που έγιναν στο ίδιο πλαίσιο δεν υπήρξε. Επειδή ξέρετε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το περισσότερο ανταγωνιστικό απ' όλα όσα έχουμε ζήσει. Δεν θυμάμαι τέσσερις ομάδες μαζί. Αρα η ένταση είναι αναμενόμενη και φυσιολογική».

Για το αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα: «Ασφαλώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα».

Γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί με τη διαιτησία, αφού το έχει κάνει στο παρελθόν απάντησε: «Δεν κατάλαβα την ερώτηση, τι έχω κάνει στο παρελθόν;». Σε διευκρίνιση που έγινε ότι η ερώτηση αφορά στην αλλαγή του διαιτητή Σιδηρόπουλου, απάντησε: «Αυτό ήταν απαίτηση του κ. Μαρινάκη για τον Διαμαντόπουλο» και πρόσθεσε αναφορετικά με το αν έχει δώσει οδηγίες σε Ενώσεις: «Δεν έχω μιλήσει σε Ενώσεις».

Κλείνοντας επισήμανε: «Αύριο έχω ραντεβού στη Γενεύη με την UEFA για άλλο λόγο και είναι σίγουρο ότι θα θέσω θέμα, ώστε να δοθεί βοήθεια ώστε να έρθουν ελίτ διαιτητές ή πρώτης κατηγορίας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

διαιτησίαBig 4ειδήσεις τώραUEFAΤάκης Μπαλτάκος