Αθλητισμός|09.04.2023 20:10

Ο Τσούμπερ λύτρωσε με δύο γκολ την ΑΕΚ κρατώντας την στην κορυφή - Έσπασαν καρδιές στην OPAP Arena

Newsroom

Δια πυρός και σιδήρου επικράτησε η ΑΕΚ του Άρη στην OPAP Arena κι έκανε ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά της για να κατακτήσει τον τίτλο στη Super League. Η Ένωση έπειτα από ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, που άρχισε από νωρίς λόγω του επεισοδίου που είχαν οι Πολωνοί διαιτητές στο αεροδρόμιο, πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη με 3-1 επί του μαχητικού Άρη και βρέθηκε στο +3 απ' τον Παναθηναϊκό περιμένοντας το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τσούμπερ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Βαθμολογία πλέι οφ

  1. ΑΕΚ 69 (+1 ματς)
  2. Παναθηναϊκός 66
  3. Ολυμπιακός 63
  4. ΠΑΟΚ 57
  5. Άρης 41 (+1 ματς)
  6. Βόλος 40

Το παιχνίδι άρχισε δυναμικά με την ΑΕΚ να έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Αραούχο στο 2' και το 17' και τον Άρη να απαντά με φάσεις του Καμάτσο στο 6' και του Νταρίντα στο 10'. Τελικά η Ένωση πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 36' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έφτασε τα 12 στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο Άρης δεν πτοήθηκε και παρέμεινε στη διεκδίκηση του ματς φτάνοντας στην ισοφάριση (1-1) στο 45+1'. Ο Πάλμα αρχικά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Ιτούρμπε που πήρε το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο β' ημίχρονο ο Κουέστα είχε μια τρομερή επέμβαση στο 55' σε προσπάθεια του Αραούχο κι άλλη μία στο 79' σε τελείωμα του Τσούμπερ, ο οποίος όμως έβγαλε απ' τη φαρέτρα του έναν... κεραυνό στο 82'. Ο Ελβετός, που είχε περάσει στο ματς στο 60', με ένα τρομερό σουτ απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 2-1 που χάρισε στην ΑΕΚ ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

Στο μεσοδιάστημα ο Άρης σκόραρε με τον Καμάτσο στο 58' αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ, ενώ και η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στο 67' για χέρι του Ενκουλού, αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδωσε επιθετικό φάουλ στον Ρότα.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει κλειδώσει το τρίποντο στο 90+1' αλλά το σκαφτό του Πινέδα βρήκε το δοκάρι του Κουέστα. Ό,τι δεν πέτυχε ο Μεξικανός όμως, το κατάφερε ο Τσούμπερ στο 90+5' με ωραίο πλασέ μέσα απ' την περιοχή. Ο Ελβετός διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και έφτασε τα πέντε στο εφετινό πρωτάθλημα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (76' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (60' Πινέδα), Ελίασον (61' Φερνάντες), Αραούχο (60' Τσούμπερ), Γκαρσία (90+6' Μοχαμάντι).

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (81' Χριστοδουλόπουλος), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (29' Ενκουλού), Ετέμπο (46' Ντουκουρέ), Νταμπό, Νταρίντα, Πάλμα (81' Μαζικού), Ιτούρμπε (61' Οντουμπάτζο), Καμάτσο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΑΕΚΑρηςSuperLeague