Αθλητισμός|09.04.2023 22:56

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0: Κυριάρχησε στο ντέρμπι το Τριφύλλι κι έστειλε μήνυμα τίτλου!

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος κυριάρχος στο ντέρμπι των «αιωνίων» καθώς επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο και παρέμεινε στην κορυφή της Super League έχοντας συγκάτοικο την ΑΕΚ. Οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι των Ερυθρόλευκων καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι έφτασαν σε μια δίκαιη επικράτηση που τους κρατά για τα καλά στη διεκδίκηση ενός τίτλου που ψάχνουν απ' το 2010.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που άφησαν στο -6 τους Πειραιώτες και παρέμειναν αήττητοι για έβδομο σερί ματς με τον Ολυμπιακό, άνοιξαν τον δρόμο προς τον θρίαμβο με τον Σπόραρ, ενώ το δεύτερο τέρμα προήλθε από αυτογκόλ του Ελ Αραμπί. Απ' την άλλη πλευρά, οι Πειραιώτες σε ένα ματς που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι του τίτλου, υπήρξαν κατώτεροι των περιστάσεων καθώς ηττήθηκαν κατά κράτος μέσα στο γήπεδο. Ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα μετά τον περασμένο Οκτώβριο και το 1-2 απ' τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη...

Βαθμολογία πλέι οφ

  1. Παναθηναϊκός 69
  2. ΑΕΚ 69
  3. Ολυμπιακός 63
  4. ΠΑΟΚ 60
  5. Άρης 41
  6. Βόλος 40

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγαλύτερη ορμή στο γήπεδο και πήρε απ' το ξεκίνημα του ματς τον έλεγχο. Δημιούργησε τρεις καλές φάσεις στο 6' με Μπερνάρ, στο 9' με Σπόραρ και στο 16' με Παλάσιος κι εν τέλει βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 28'. Έπειτα από γέμισμα του Ρουμπέν, ο Παπασταθόπουλος έκανε τραγικό λάθος κι αντί να πασάρει στον Πασχαλάκη, έστρωσε για τον Σπόραρ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Οι Πράσινοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα κι αφού απείλησαν ξανά με Σάντσες στο 34' και Σπόραρ στο 35', σκόραραν (έστω και με ανορθόδοξο τρόπο) για δεύτερη φορά επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία τους στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ, ο Ελ Αραμπί έσπρωξε τον Κουρμπέλη βγάζοντάς τον εκτός πορείας, αλλά η μπάλα βρήκε στον Μαροκινό επιθετικό του Ολυμπιακού και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 του Τριφυλλιού.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς κι έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο 40' με διπλή απειλή. Αρχικά ο Σένκεφελντ απομάκρυνε το σουτ του Χουάνγκ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπρινιόλι μπλόκαρε την κεφαλιά του Μασούρα διατηρώντας το 2-0, που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο β' ημίχρονο ο Ζοζέ Ανιγκό προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του με την είσοδο του Μπακαμπού και του Μπιελ αντί του Ελ Αραμπί και του Χάμες αλλά δεν μπόρεσε να βρει ουσία. Οι Ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν κάπως το ματς αλλά επί της ουσίας δεν απείλησαν τους Πράσινους που διαχειρίστηκαν έξυπνα και αποτελεσματικά το προβάδισμα των δύο γκολ. Το ντέρμπι πήγε σχεδόν... σβηστά μέχρι το 93ο λεπτό οπότε ο εξαιρετικός Ισπανός διαιτητής Ντελ Θέρο Γκράντε σφύριξε τη λήξη...

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια (15’ Μάγκνουσον), Ρουμπέν, Κουρμπέλης (70’ Μαντσίνι), Τσέριν (84’ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (84’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Σπόραρ (69’ Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης, Χάμες Ροντρίγκες (46’ Μπιέλ), Μασούρας (69’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (46’ Μπακαμπού).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςειδήσεις τώραSuperLeague