Αθλητισμός|20.04.2023 22:35

Conference League: Στα ημιτελικά η Άλκμααρ του Παυλίδη και του Χατζηδιάκου, λαχτάρησε αλλά πέρασε κι η Φιορεντίνα

Newsroom

Δύσκολες αλλά σπουδαίες προκρίσεις στα ημιτελικά του Europa Conference League πανηγύρισαν η Άλκμααρ του Βαγγέλη Παυλίδη και του Παντελή Χατζηδιάκου αλλά και η Φιορεντίνα. Στην τετράδα η Άλκμααρ θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Γάνδη - Γουέστ Χαμ και η Φιορεντίνα με του Βασιλεία - Νις.

Η Φιορεντίνα πήγε για... περίπατο αλλά έζησε έναν εφιάλτη στη Φλωρεντία με αντίπαλο τη Λεχ Πόζναν. Η ιταλική ομάδα που είχε επικρατήσει με το άκρως εντυπωσιακό 1-4 στην Πολωνία, βρέθηκε να χάνει με 0-3 απ' την συγκινητική Λεχ που άγγιξε το θαύμα καθώς για μερικά λεπτά έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία (4-4). Ωστόσο ο Σοτίλ και ο Καστροβίλι έσωσαν την παρτίδα στο φινάλε και λύτρωσαν τους Βιόλα που έστω και με περιπετειώδη τρόπο πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Το άλλο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία των ρεβάνς της προημιτελικής φάσης είχε συναρπαστική εξέλιξη καθώς κρίθηκε στα πέναλτι. Προηγουμένως χρειάστηκαν δύο γρήγορα γκολ του Παυλίδη, ο οποίος με τη συμπλήρωση 15 λεπτών είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Έλληνας φορ όμως αναγκάστηκε να αντικατασταθεί στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού. Όσο κι αν προσπάθησαν οι δυο ομάδες, άλλο γκολ δεν βρήκαν ούτε μέχρι το φινάλε του 90λεπτου, ούτε και της παράτασης που ακολούθησε.

Η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου μίλησε ο... πεναλτάκιας Ράιαν, ο οποίος απέκρουσε δύο εκτελέσεις της Άντερλεχτ κι έστειλε την Άλκμααρ στα ημιτελικά του Conference. Η ολλανδική ομάδα δίνει το παρών σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2004-05, οπότε είχε φτάσει μέχρι την τετράδα του Κυπέλλου UEFA.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα

  • Φιορεντίνα - Λεχ Πόζναν 2-3 (4-1 α' ματς)

(78΄ Σοτίλ, 99΄+2 Καστροβίλι - 9΄ Σόουζα, 65΄ πέν. Βέλντε, 69΄ Σόμπιεχ)

  • Άλκμααρ - Άντερλεχτ 2-0, 4-1 πεν. (0-2 α' ματς)

(5', 15' Παυλίδης)

  • Γουέστ Χαμ - Γάνδη 22:00
  • Νις - Βασιλεία 22:00

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦιορεντίναΑλκμάαρEuropa Conference LeagueΒαγγέλης ΠαυλίδηςΠαντελής ΧατζηδιάκοςΆντερλεχτειδήσεις τώρα