Αθλητισμός|09.04.2024 07:30

Υπερμαραθωνοδρόμος για Γκίνες: Ο 27χρονος που «κατάπιε» 376 μαραθωνίους σε 352 ημέρες διατρέχοντας κάθετα την Αφρική

Newsroom

Έπειτα από 16.000 χιλιόμετρα και αφού διέσχισε 16 χώρες σε 352 ημέρες, ο Ρας Κουκ κατάφερε κάτι που έμοιαζε με ακατόρθωτο. Να διατρέξει από το ένα άκρο έως το άλλο την Αφρική!

Ο 27χρονος υπερμαραθωνοδρόμος από το Γουόρθινγκ του Γουέστ Σάσεξ τερμάτισε χθες (7/4) στην Τυνησία, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 600.000 λίρες για φιλανθρωπικό σκοπό.

«Είμαι λιγάκι κουρασμένος», είπε ολοκληρώνοντας το ταξίδι του, υπό τις επευφημίες υποστηρικτών που τον αποθέωναν. Οπως είπε, σχεδίαζε να γιορτάσει τον μεγάλο του άθλο με ένα πάρτι και οπωσδήποτε με ένα ντάκιρι φράουλα.

376 μαραθωνίους σε 352 ημέρες

Ο Ρας ξεκίνησε τον αγώνα του στις 22 Απριλίου του 2023 από το νοτιότερο άκρο της Νότιας Αφρικής, το Ακρωτήρι Αγκουλιάς. Και χθες που έσκισε την κορδέλα τερματισμού, στο βορειότερο σημείο της Τυνησίας, το Ρας Αντζελα, είχε τρέξει σχεδόν 376 μαραθωνίους!

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του έτρεξε μέσα από δάση, ζούγκλες, πάνω σε οροσειρές, μέσω Σαχάρας. Φυσικά δεν έλειψαν και τα απρόοπτα που όμως δεν τον λύγισαν. Η ένοπλη ληστεία στην Ανγκόλα, η απαγωγή του από άνδρες με ματσέτες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τα προβλήματα με τη βίζα του στην Αλγερία ήταν απλά… κακές παρενθέσεις στον άθλο που επιτέλεσε.

Ο φιλανθρωπικός λόγος

Τα χρήματα που συγκέντρωσε ο Κουκ θα διατεθούν στην οργάνωση Running Charity, η οποία παρέχει προγράμματα τρεξίματος και ψυχικής υγείας σε νέους χωρίς στέγη και με σύνθετες ανάγκες και στην οργάνωση Sandblast, η οποία προωθεί την ευαισθητοποίηση για τον λαό της Σαχάρας.

ειδήσειςειδήσεις τώραμαραθώνιοςΑλγερίαΣαχάραΤυνησίαΑφρική