Αθλητισμός|12.06.2019 11:37

Παναθηναϊκός: Το «ντόμινο» με τους τερματοφύλακες του «τριφυλλιού»

Κώστας Γουλής

Εκτός απ’ την κεντρική στόχευση για την απόκτηση στόπερ, αμυντικού χαφ, εξτρέμ και φορ, οι οποίοι προορίζονται για βασικοί, στον Παναθηναϊκό εξετάζουν πλέον σοβαρά και την προοπτική απόκτησης ενός πιο έμπειρου τερματοφύλακα, για δύο λόγους:

Ο πρώτος έχει να κάνει με την έξτρα «πίεση» και τον ανταγωνισμό που θέλει να βάλει το τεχνικό τιμ στον Σωκράτη Διούδη, με την παρουσία (κι) ενός πιο «ψημένου» γκολκίπερ. Επ’ αυτού δε, οι «πράσινοι» έχουν τσεκάρει 2-3 πολύ αξιόλογες περιπτώσεις τερματοφυλάκων από Ισπανία και Ιταλία, που μένουν ελεύθεροι και είναι εντός των οικονομικών δυνατοτήτων τους. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Κωνσταντίνος Κότσαρης θα δοθεί δανεικός σε ομάδα της Super League για να πάρει παιχνίδια και να επιστρέψει πολύ πιο «γεμάτος».

Ο δεύτερος λόγος που «ψάχνεται» για γκολκίπερ ο Παναθηναϊκός, αφορά με το (πολύ) πιθανό ενδεχόμενο να καταφτάσει πρόταση απ’ το εξωτερικό για τον Σωκράτη Διούδη. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν σχετικές ενδείξεις, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς τον παρακολούθησε δύο φορές σκάουτ της Βαγιαδολίδ. Εάν υπάρξει λοιπόν θέμα πώλησης του Διούδη, το... ντόμινο θα φέρει έναν έμπειρο τερματοφύλακα για βασικό και ο Κότσαρης θα μείνει Νο2 στην ιεραρχία.

Στο μέτωπο των ανανεώσεων, μέχρι την Παρασκευή αναμένονται οι πρώτες υπογραφές με τους Μαυρομμάτη, Θεοχάρη και πιθανότατα τον Εμμανουηλίδη (έως το 2022), ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η διαπραγμάτευση με την πλευρά του Μπουζούκη, στον οποίο ο Νίκος Νταμπίζας κατέθεσε βελτιωμένη αντιπρόταση ως προς τις πάγιες απολαβές του.

Η βελγική Μπέρσχοτ (που έχασε πέρσι την άνοδο στην Α’ Κατηγορία στα πλέι-οφ με τη Μαλίν) ανακοίνωσε χθες πως θα αντιμετωπίσει σε φιλικό τον Παναθηναϊκό στις 20/7 στο Ολυμπιακό Στάδιο Αμβέρσας. Απ’ το «τριφύλλι» πάντως τόνιζαν πως δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη κάποιο άλλο φιλικό, πλην του πρώτου με τη Φέγενορτ (17/7).

ΠαναθηναϊκόςΚωνσταντίνος ΚότσαρηςΝίκος ΝταμπίζαςΣωκράτης Διούδης