Formula 1: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Mercedes - Νικητής ο Μπότας στη Σουζούκα
NewsroomΟ Βάλτερι Μπότας κατάφερε μετά από 12 αγώνες ν’ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας στο Γκραν Πρι της Ιαπωνίας και φτάνοντας τις τρεις καρό σημαίες φέτος. Ο Λιούις Χάμιλτον ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ παρά την πίεση που του άσκησε για 15 γύρους κι έμεινε στην τρίτη θέση, πίσω από τον αναγεννημένο Γερμανό.
Η είδηση της ημέρας ωστόσο αφορά τη Mercedes που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 για έκτη σερί χρονιά (2014-2019), ισοφαρίζοντας την αντίστοιχη επίδοση της Ferrari (1999-2004) στα χρόνια της κυριαρχίας του Μίκαελ Σουμάχερ.
Ο Μπότας έκανε καταπληκτική εκκίνηση προσπερνώντας και τον ταχύτερο όλων στις κατατακτήριες Φέτελ και τον δεύτερο Λεκλέρκ. Κι έκτοτε δεν έπεσε ποτέ από την κορυφή.
Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Άλμπον, Σάινθ, Λεκλέρκ, Ρικιάρντο, Γκασλί, Πέρεζ και Χούλκενμπεργκ.
Βαθμολογία οδηγών
1) Χάμιλτον 338
2) Μπότας 274
3) Λεκλέρκ 223
4) Φερστάπεν 212
5) Φέτελ 212
6) Σάινθ 76
7) Γκασλί 73
8) Άλμπον 64
9) Ρικιάρντο 40
10) Χούλκενμπεργκ 35
Βαθμολογία κατασκευαστών
1) Μερσέντες 612
2) Φεράρι 35
3) Ρεντ Μπουλ 323
4) ΜακΛάρεν 111
5) Ρενό 76
6) Τόρο Ρόσο 59
7) Ρέισινγκ Πόιντ 53
8) Άλφα Ρομέο 35
9) Χάας 28
10) Ουίλιαμς 1
- Καρέ καρέ το χρονικό της εισβολής του 31χρονου με μαχαίρι στο ΑΤ Μάνδρας - Οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες
- Όσα είπε ο Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους: Ο χρόνος των εκλογών, ο Ανδρουλάκης και η Ζαχαράκη
- Το Netflix προχώρησε σε νέες αυξήσεις τιμών - Πώς διαμορφώνονται πλέον τα πακέτα στη Βρετανία
- Σοκαριστικό βίντεο: 15χρονος μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη - «Νόμιζα ότι πέθαινα»