Αθλητισμός|30.11.2018 21:39

ΠΑΟ: Μέσα και ο «κάπτεν» Κουρμπέλης για τη μάχη με τον Άρη

Κώστας Γουλής

Οι πόνοι (κυρίως) στα πλευρά και στο θώρακα, απόρροια ενός πολύ δυνατού χτυπήματος που δέχθηκε προ δύο εβδομάδων στον αγώνα της εθνικής ομάδας με τη Φινλανδία, δεν έχουν εγκαταλείψει τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης έπαιξε με δική του επιμονή, κατόπιν κουβέντας που έκανε με τον Γιώργο Δώνη, παρότι οι ενοχλήσεις έγιναν πιο έντονες στο «ζέσταμα» κι ο 49χρονος τεχνικός ήταν έτοιμος να φωνάξει τον Φάνη Τζανδάρη να αφήσει την προθέρμανση των αναπληρωματικών για να «μπει» στους βασικούς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού εξακολουθούσε να πονάει -άλλες φορές πιο ήπια, άλλες φορές πιο έντονα- θέτοντας εν αμφιβόλω την παρουσία του στο κυριακάτικο (2 Δεκεμβρίου) παιχνίδι «φωτιά» με τον Άρη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ύπουλος τραυματισμός άλλωστε, το χτύπημα στα πλευρά, που δεν «σηκώνει» πολλές-πολλές θεραπείες, παρά μόνο ξεκούραση. Ο χρόνος «αποφόρτισης» όμως, ήταν λιγοστός και γι’ αυτό η συμμετοχή του ήταν στον «αέρα», μέχρι την προπόνηση της Παρασκευής (30 Νοεμβρίου). Ο «Κούρμπε» ωστόσο, δεν ήθελε ούτε κατά διάνοια να χάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι κι απ’ τη στιγμή που μπήκε στο 100% του προγράμματος (έχοντας πάρει το «ΟΚ» κι απ’ το ιατρικό τιμ), έθεσε εαυτόν κανονικά στη διάθεση του Δώνη και θα ταξιδέψει κανονικά το απόγευμα του Σαββάτου για τη Θεσσαλονίκη, μαζί με την υπόλοιπη «πράσινη» αποστολή.

Ετοιμοπόλεμος είναι πλέον και ο Εμάνουελ Ινσούα που ξεπέρασε τις μικροενοχλήσεις στο δεξί γόνατο, ενώ σε φουλ δράση επιστρέφει και ο Σωκράτης Διούδης έπειτα από απουσία 20 ημερών. Ο 25χρονος γκολκίπερ, που τραυματίστηκε στο κεφάλι στο ντέρμπι της 11ης Νοεμβρίου με τον Ολυμπιακό, «παγώνοντας» όλο το γήπεδο, έχει πάρει το «πράσινο φως» απ’ την ιατρική ομάδα του Παναθηναϊκού για να αγωνιστεί, αφού (και) οι νευρολογικές εξετάσεις που έκανε την Τρίτη ήταν πεντακάθαρες.

Μίλησε με τον Διούδη

Το μοναδικό «ζητούμενο» για τον Διούδη τις τελευταίες ημέρες ήταν η ψυχολογική κατάστασή του μετά τον τραυματισμό. Επ’ αυτού είχε αρκετές συζητήσεις με τον προπονητή του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και δείχνει πως πλέον είναι απολύτως καλά κι «έτοιμος» και ψυχολογικά για την επιστροφή του. Εκτός απροόπτου λοιπόν, θα πάρει ξανά τη θέση του κάτω απ’ τα «πράσινα» γκολπόστ και μάλιστα σ’ ένα γήπεδο που γνωρίζει πάρα πολύ καλά, κόντρα στην ομάδα όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά…

Δίτερμα τριών ομάδων

Το προπονητικό πρόγραμμα των «πράσινων» την Παρασκευή (30/11) περιελάμβανε προθέρμανση, παιχνίδια κατοχής και παιχνίδι σε μικρό χώρο, ενώ έκλεισε με οικογενειακό δίτερμα, με τους παίκτες χωρισμένους σε τρεις ομάδες. Οι Αντονί Μουνιέ, Ουσμάν Κουλιμπαλί και Χρήστος Σέχου ακολούθησαν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα.

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου (1 Δεκεμβρίου, 12:30) και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΟΔημήτρης ΚουρμπέληςΑρης