Τηλεόραση|29.07.2023 16:30

ΑΝΤ1: Έρχονται αλλαγές στο πρόγραμμα, με επένδυση 30 εκατ. ευρώ μόνο στη μυθοπλασία - Αναλυτικά τι θα δούμε τη νέα σεζόν

Άγγελος Γεραιουδάκης

Ο ΑΝΤ1 επανέρχεται δυναμικά τη νέα τηλεοπτική σεζόν μ' ένα πλούσιο, καινοτόμο, πρωτοποριακό και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, επενδύοντας σταθερά στην ελληνική μυθοπλασία και γενικότερα στην αυθεντική ψυχαγωγία και αξιόπιστη ενημέρωση. Οι άνθρωποι του καναλιού έχουν σχεδιάσει, με έμπνευση και δημιουργικότητα, ένα πρόγραμμα, που θέτει τον τηλεθεατή στο επίκεντρο και διακρίνεται για την ποιότητα και τη σύγχρονη ματιά του.

Η νέα τηλεοπτική σεζόν για τον ΑΝΤ1 θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου, κάνοντας πρεμιέρα με την ενημέρωση, ενώ ακολουθούν οι ψυχαγωγικές εκπομπές και οι σειρές, οι οποίες θα προβάλλονται από δύο φορές την εβδομάδα. Το κανάλι κάνει μια δυναμική επιστροφή στη μυθοπλασία με μεγάλες παραγωγές, σύγχρονες ιστορίες και μια πλειάδα εξαιρετικών δημιουργών, ηθοποιών και συντελεστών. Παράλληλα, συνεχίζουν αγαπημένα πρόσωπα, όπως Γιώργος Παπαδάκης, Ζέτα Μακρυπούλια, Γρηγόρης Αρναούτογλου και Γιώργος Λιάγκας, ενώ το πρόγραμμα εμπλουτίζεται και με νέες παραγωγές που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική του σταθμού, όπως η νέα εκπομπή της Μαγγίρα

Η απάντηση του ΑΝΤ1 στον ανταγωνισμό

Οι δημιουργοί της σειράς «Άγριες Μέλισσες», οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, καθώς και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, βάζουν την υπογραφή τους στη μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή της νέας σεζόν. Η «Μάγισσα», με συνολικό κόστος περίπου 12 εκατ. ευρώ, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο, ενώ το αρχικό πλάνο είναι να γυριστούν μόλις 60 επεισόδια. Κεντρική πλοκή της σειράς αποτελεί η ιστορία του χαρακτήρα της Έλλης Τρίγγου, η οποία θα πρωταγωνιστεί ως Θεοφανώ δίπλα σ' ένα καστ με γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς, αλλά και με αρκετά πρωτοεμφανιζόμενα άτομα από τον χώρο. 

Η Εθνική Επανάσταση είναι στα σπάργανα και απαιτείται ειρήνη και ομοψυχία στην αδούλωτη Μάνη. Δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους. Οι οικογένειες ξεσηκώνονται, ψάχνοντας παντού για το παιδί, όταν με το πρώτο φως της αυγής, η νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, η Θεοφανώ θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Άρνας. Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιείται στο κτήμα Νάσιουτζικ, όπου έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πέτρινο κάστρο, με κόστος 1.000.000 ευρώ. Η ονειρική φωνή της Alkyone ερμηνεύει το τραγούδι των τίτλων «Χρυσάφι», σε στίχους της Ουρανίας Πατέλλη και μουσική - ενορχήστρωση του Alex Sid

Με την ίδια δυνατή ομάδα πρωταγωνιστών, αλλά και με νέες προσθήκες επιστρέφουν οι «Παγιδευμένοι». Καταιγιστική πλοκή που έκοψε την ανάσα. Συνεχείς ανατροπές που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον. Εξαιρετικές ερμηνείες που συζητήθηκαν. Δυνατοί ήρωες που οι τηλεθεατές τούς ακολούθησαν στις απρόβλεπτες διαδρομές τους και οι χρήστες των social media τους αποθέωσαν στις μεγάλες στιγμές τους. 

Οι «Παγιδευμένοι» κατάφεραν από το πρώτο πλάνο να μας βάλουν μέσα στη δίνη των μεγάλων μυστικών τους και να μας καθηλώσουν με την αριστοτεχνική κλιμάκωση των συναισθημάτων τους. Το τελευταίο κεφάλαιο του πρώτου κύκλου γράφτηκε μ' ένα καθηλωτικό επεισόδιο που άφησε πίσω του συνταρακτικά ερωτηματικά για την ιστορία των νέων επεισοδίων. Στους νέους ρόλους θα δούμε τους Γιούλη Γεωργακοπούλου, Θοδωρή Θεοδωρακόπουλο, Λάμπρο Κωσταντέα, Δημήτρη Λιόλιο, Παναγιώτη Μαργέτη, Γιάννα Παπαγεωργίου και τον Γιωργή Τσαμπουράκη. Μαζί τους και ο Τάσος Χαλκιάς.

Άλλη μία σειρά που ο ΑΝΤ1 ελπίζει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας είναι το «Μετά τη Φωτιά». Ένα φιλανθρωπικό γκαλά μετατρέπεται σε εφιάλτη. Μια μεγάλη πυρκαγιά ξεσπάει: Ατύχημα ή εμπρησμός; Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όταν οι φλόγες καταλαγιάσουν. Τρεις γυναίκες, χωρίς να γνωρίζουν ότι το βράδυ αυτό οι μοίρες τους θα ενωθούν και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα, θα αφήσουν τις ζωές και το παρελθόν τους στις στάχτες αυτής της μοιραίας πυρκαγιάς. Όλα θα χαθούν στις φλόγες. Όνειρα, σχέδια, ελπίδες. Κάποιες φορές, ο μόνος τρόπος για να φτιάξεις μια καινούργια ζωή, είναι να κάψεις την προηγούμενη. H σειρά βασίζεται στο «Le Bazar de la Charite» των Catherine Ramberg και Karine Spreuzkouski και είναι διαθέσιμη στο Netflix. Στην ελληνική παραγωγή πρωταγωνιστούν οι: Δημήτρης Αποστολόπουλος, Λευτέρης Ελευθερίου, Άλκηστις Ζιρώ, Γιάννης Καράμπαμπας, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Ελπίδα Νικολάου, Ζωή Ρηγοπούλου, Χάρης Σώζος, Nathan Thomas και Αινείας Τσαμάτης. 

Στο νέο πρόγραμμα, επίσης, θα δούμε τη δραματική κομεντί «Ο Πρώτος από Εμάς» με τους Μάριο Αθανασίου, Λένα Δροσάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Αθηνά Οικονομάκου, Γιάννη Τσιμιτσέλη και Σπύρος Χατζηαγγελάκη. Η νέα σειρά υπόσχεται να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές γέλιου και συγκίνησης. Είναι ένας ύμνος στη φιλία, στην αγάπη, στις σχέσεις, στα σημαντικά της ζωής, στους στόχους και στα όνειρα που κάποιοι δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε ή δεν προσπαθήσαμε καν.

Έξι φίλοι με διαφορετικές ανάγκες, καθημερινότητα, όνειρα και αγωνίες θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι αναπάντεχο. Κατά τη διάρκεια μιας εξόδου τους ο ένας από αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει. Η ιατρική γνωμάτευση θα τον οδηγήσει σε έναν δύσκολο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Δίπλα του, όμως, σε αυτή την ανηφόρα θα έχει τους φίλους του. Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όπως στα εύκολα έτσι και στα δύσκολα. Η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους, τα θέλω και τις ανάγκες τους. Θα δουν τη ζωή από μια νέα οπτική, θα συνειδητοποιήσουν ότι αξίζει να ζουν όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως πρέπει και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα προς το καλύτερο. Ένα ταξίδι στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής, γιατί η ζωή δεν ξεκινά μόνο μία φορά!

ΑΝΤ1+

Στο οπλοστάσιο του ομίλου είναι και η σειρά εποχής «Ψυχοκόρες», η οποία θα προβληθεί από το ΑΝΤ1+ και θα πάρει θέση στο πρόγραμμα του γραμμικού καναλιού τον Σεπτέμβριο 2024. Με φόντο την αθηναϊκή πρωτεύουσα και την επαρχία του ’50, τρεις ταυτόχρονες ιστορίες ενώνονται μέσα από απρόβλεπτες ανατροπές και φέρνουν την κινηματογραφική αφήγηση στην οθόνη μας. Το σενάριο είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες.

Είναι η πρώτη απόπειρα της ελληνικής μυθοπλασίας να θίξει τον απαγορευμένο πλέον θεσμό των ψυχοκορών, μια άγνωστη συνθήκη υποτίμησης της θηλυκής υπόστασης που μέτρησε γυναίκες-θύματα για δυο ολόκληρες γενιές. Έναν θεσμό που λειτουργούσε για χρόνια ως άτυπη μορφή υιοθεσίας, υποδουλώνοντας μικρά κορίτσια που λαχταρούσαν να αποδράσουν από την ανελέητη φτώχια της επαρχίας για να βρεθούν, τελικά, σε μια χρυσή φυλακή όπου τους υπόσχονταν ασφάλεια με αντάλλαγμα την τυφλή υποταγή.

Τις ψυχοκόρες θα υποδυθούν οι Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Μένια Βουλιώτη, Μαριάννα Κιμούλη και Άννα Λουϊζίδη, ενώ πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Χρήστος Μαλάκης, Γιούλικα Σκαφιδά και Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Στο μεταξύ, οι νέες παραγωγές «Ζωή», «Στα τέσσερα» και «Είμαι η Τζο» του ΑΝΤ1+ θα ενταχθούν στο μενού του γραμμικού καναλιού από το Πάσχα του 2024.

Για την συνδρομητική πλατφόρμα του ΑΝΤ1 ετοιμάζονται νέοι κύκλοι επεισοδίων για τις σειρές «Σέρρες» και «Είμαι η Τζο», ενώ περιμένουμε να δούμε την καινούργια κωμωδία «Σωτέ» με τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη. Μια ιστορία πικάντικων καταστάσεων με κυρίως μενού τη γυναικεία, τηλεοπτική και γαστρονομική πραγματικότητα. H ζωή μιας αντικοινωνικής chef, της Σωτηρίας «Σωτέ» Βοκάκις, γίνεται σαλάτα όταν αναγκάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αναλάβει τον ρόλο της κριτή σε ένα προβοκατόρικο reality show μαγειρικής. H συνταγή είναι εκρηκτική: η Σωτέ αδυνατεί να συμμορφωθεί με τους τηλεοπτικούς κανόνες και η σχέση της με την τηλεόραση θυμίζει αλλεργική αντίδραση. Ταυτόχρονα, παραγωγός του reality είναι η κόρη της, με την οποία έχει να μιλήσει πάνω από δέκα χρόνια. Και το επιδόρπιο; Πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε εκπομπή μαγειρικής, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχει χάσει εντελώς... τη γεύση της!

Η Σωτέ είναι… παράξενο φρούτο. Είναι αυστηρή, εργασιομανής και προτιμάει να μιλάει με το ψωμί που ψήνει παρά με τους ανθρώπους που την περιτριγυρίζουν. Το μόνο πράγμα που είναι πιο κοφτερό από τα κρητικά μαχαίρια της είναι το κυνικό της χιούμορ. Και δεν διστάζει να το κεράσει με κάθε ευκαιρία. Αυθεντική και αφοπλιστικά ειλικρινής, θα οδηγήσει το reality στην καταστροφή ή θα κάνει το κοινό να τη λατρέψει!

Ο Θάνος Κιούσης και η επιστροφή του «Your Face Sounds Familiar»

Η πιο αγαπημένη μεσημεριανή συνήθεια των τηλεθεατών, το «Rouk Zouk» με τη Ζέτα Μακρυπούλια, επιστρέφει για έβδομη σεζόν με σκοπό να μας χαρίσει ακόμα περισσότερες στιγμές γέλιου, με σκοπό να κάνει το χιούμορ και τον αυθορμητισμό καθημερινή υπόθεση. Παράλληλα, τη θέση του Μάρκου Σεφερλή στο «5X5» αναλαμβάνει ο Θάνος Κιούσης, ο οποίος θα υποδέχεται όλους τους παίκτες που θα έρθουν με χιούμορ, φαντασία και ανεβασμένη διάθεση για να περάσουν καλά, αλλά και για να διεκδικήσουν ένα έπαθλο πολλών χιλιάδων ευρώ. Το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, το θρυλικό τηλεπαιχνίδι γνώσεων, θα είναι και τη νέα σεζόν στον ΑΝΤ1 για να χαρίσει γνώσεις, συγκινήσεις, απρόοπτα και συναρπαστικές στιγμές.

Ο Αντώνης Κανάκης με τους Γιάννη Σερβετά και Χρήστο Κιούση, ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη, θα βάζουν και πάλι στο μικροσκόπιο της σάτιράς τους όλα τα σοβαρά, αλλά και τα ευτράπελα της καθημερινότητά μας. Αποδομώντας ό,τι συμβαίνει γύρω μας, θα δίνουν μια άλλη οπτική των γεγονότων. Παράλληλα, οι τρεις άντρες θα βάζουν το δικό τους «VINYΛΙΟ» με πάρτι διάθεση και όχι μόνο. Συναίσθημα, νοσταλγία, χιούμορ και «χειροποίητα» βίντεο έρχονται και τη νέα σεζόν στο σπίτι μας.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα «γράψει» την 8η χρονιά του στο «The 2night show», με ενδιαφέρουσες συναντήσεις και ανατρεπτικούς καλεσμένους. Μαζί του και φέτος θα ξενυχτήσουμε, θα παίξουμε, θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε και θα ακούσουμε τις πιο ενδιαφέρουσες εξομολογήσεις. Το «Dragon’s Den» έρχεται για δεύτερη χρονιά. Καταξιωμένοι επιχειρηματίες καλούνται να επιλέξουν πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες και να τις χρηματοδοτήσουν, ώστε να υλοποιηθούν. Στην ομάδα των Dragons εκτός από τον Χάρη Βαφειά, τον Λέοντα Γιοχάη, τη Λιλή Περγαντά και τη Μαρία Χατζηστεφανή έρχονται και δύο νέοι επενδυτές ο Τάσος Oικονόμου και ο Demetrios Mallios. Στην παρουσίαση, ο Σάκης Τανιμανίδης. Στο βραδινό πρόγραμμα του σταθμού, επίσης, θα δουμε ξανά τους «Προδότες», αλλά και το «Your Face Sounds Familiar» από το νέο έτος.

Ενημέρωση με ψυχαγωγικό πρόσημο

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν πριν από μερικές ημέρες τα στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού για το πρόγραμμα της νέας τηλεοπτικής σεζόν 2023 – 2024, ανακοινώθηκε επίσημα η μεταγραφή της Μαγγίρα στο κανάλι του Αμαρουσίου. Η παραγωγή της εκπομπής θα είναι από τη νεοσύστατη κοινή εταιρεία παραγωγής των Mega - ANT1, Oscar Productions και την αρχισυνταξία θα έχει η Δέσποινα Γρηγοροπούλου, η οποία ακολουθεί την παρουσιάστρια από το OPEN στο Μαρούσι. Μερικά απο τα ονόματα που έχουν κάνει δοκιμαστικό για την νέα εκπομπή που θα μας κρατάει συντροφιά κάθε Σαββατοκύριακο είναι οι: Τάσος Μπιμπισίδης, Σάββας Πίντζας, Άννα Ζηρδέλη, Φρίντα Καρακάση, Τζώρτζια Γεωργίου, Γεωργία Καλτσή, Κωνσταντίνος Μίχος κ.α. Καλές εντυπώσεις μέχρι στιγμής έχουν αφήσει ο Κωνσταντίνος Μίχος και η Άννα Ζηρδέλη, ενώ είναι αρκετά πιθανό να δούμε τον Δημήτρη Μακαλιά και τον Παναγιώτη Χατζηδάκη να έχουν μία θέση στο πάνελ. 

Μ' ενδιαφέροντα ρεπορτάζ, αποκλειστικά θέματα, αλλά και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις το «Πρωινό» θα συμπληρώνει, με τον πιο δυνατό τρόπο, το καθημερινό παζλ της ψυχαγωγίας και της ενημέρωσης. Ο Γιώργος Λιάγκας μαζί με την ομάδα του, Τάσο Τεργιάκη, Φωτεινή Πετρογιάννη και Άρια Καλύβα, θ' αναζητά την αλήθεια και τους πρωταγωνιστές των κοινωνικών θεμάτων που έχουν κάνει αίσθηση. Στην παρέα τους φέτος, θα βρίσκονται και οι: Ελένη Βουλγαράκη, Βαγγέλης Περρής και Ναταλία Ανδρικοπούλου. Η Λίτσα Πατέρα, σταθερή αξία της αστρολογίας, αλλά και του «Πρωινού», θ' ανοίγει τους χάρτες της για να μας δίνει τις προβλέψεις της.

«Καλημέρα Ελλάδα» για 33η συνεχόμενη χρονιά

Η πιο διαχρονική καλημέρα της ελληνικής τηλεόρασης, επιστρέφει για 33η συνεχόμενη χρονιά στον ΑΝΤ1. Καθημερινά, ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου έρχονται με τα νέα της επικαιρότητας, με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Ο Γιώργος Παπαδάκης με τη βαθιά εμπειρία του, το χιούμορ και την αμεσότητά του, και η Μαρία Αναστασοπούλου, με τον ευθύ, εύστοχο και ουσιαστικό της λόγο, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πρωινής ενημέρωσης. Παράλληλα, η Φαίη Μαυραγάνη, για δεύτερη χρονιά, θ' ανοίγει ένα παράθυρο στην επικαιρότητα, εστιάζοντας σε όλα όσα θα μας απασχολήσουν, αλλά και σε όλα όσα θα συζητηθούν την εβδομάδα που ξεκινάει. Ό,τι συνθέτει την ενημερωτική εικόνα του Σαββατοκύριακου, ό,τι θέλουμε να μάθουμε, ό,τι αξίζει να γνωρίσουμε θα είναι στην πολυθεματική ατζέντα της εκπομπής.

Το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο τιμόνι από Δευτέρα έως και Παρασκευή και τη Ρίτσα Μπιζόγλη τα Σαββατοκύριακα, αλλά και όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΑΝΤ1 στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, θα ενημερώνει με αξιοπιστία, αντικειμενικότητα και εγκυρότητα τους πολίτες. Επίσης, ο Νίκος Χατζηνικολάου επιστρέφει στο καθιερωμένο του ραντεβού με προσωπικότητες απ' όλους τους χώρους της ζωής του τόπου για να βάλει, και πάλι, τη δημοσιογραφική του σφραγίδα σε συνεντεύξεις που θα γίνουν σημείο αναφοράς και θα προκαλέσουν αίσθηση.

Τέλος, η Μαρία Αναστασοπούλου μπαίνει ξανά στην «Αρένα» και παρουσιάζει live αθέατες πτυχές κοινωνικών θεμάτων, αλλά και δικαστικών υποθέσεων και εγκλημάτων που σόκαραν το πανελλήνιο, φέρνοντας στην επιφάνεια την πραγματική εικόνα των γεγονότων και αναδεικνύοντας άγνωστες διαστάσεις τους.

Ρουκ ΖουκΑΝΤ1Ζέτα Μακρυπούλιαειδήσεις τώραΣάκης ΤανιμανίδηςΜπέττυ ΜαγγίραΓρηγόρης ΑρναούτογλουπρόγραμμαΓιώργος ΛιάγκαςμυθοπλασίαΑντώνης ΚανάκηςΛίτσα Πατέρα