Καιρός|29.05.2023 09:32

Πρόγνωση Μαρουσάκη για καιρό Αγίου Πνεύματος 2023: Θερμή αέρια μάζα φέρνει υψηλές θερμοκρασίες

Newsroom

Άστατος αλλά ταυτόχρονα και με άνοδο θερμοκρασίας και σήμερα (29/5) ο καιρός. Από το πρωί της Δευτέρας σημειώνονται μπόρες στα νησιά του νότιου και νοτιοανατολικού Αιγαίου αλλά όσο προχωράει η μέρα, ειδικά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά, αναμένονται βροχές και καταιγίδες και στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα φαινόμενα θα έχουν μικρή χρονική διάρκεια αλλά μεγάλο όγκο νερού, χαλαζοπτώσεις και πολλούς κεραυνούς.

Στην Αττική, η ημέρα ξεκινά με ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και ίσως σημειωθούν μερικές τοπικές βροχοπτώσεις στα βόρεια του νομού.

Το απόγευμα, ωστόσο, ο ουρανός θα καθαρίσει και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Ο υδράργυρος θα φτάσει το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι ίδιος με αυτόν της Κυριακής με τοπικές μπόρες και καταιγίδες με μεγάλο όγκο νερού κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος και τις επόμενες ημέρες, με βροχές και καταιγίδες κατά βάση τις μεσημβρινές ώρες, φαινόμενα τα οποία θα κρατήσουν έως την Παρασκευή.

Όσον αφορά στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, προβλέπεται η άφιξη μιας θερμής αέριας μάζας, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν και η θερμοκρασία θα ανέβει, με τον υδράργυρο να «αγγίζει» ακόμα και τους 28 με 30 βαθμούς στα νότια τμήματα της χώρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚλέαρχος Μαρουσάκηςκαιρός σήμερακαιρός στην ΕλλάδαΑγίου Πνεύματοςπρόγνωση καιρού