Καιρός|06.08.2026 08:21
Καλοκαιρινό σκηνικό με 36άρια, αλλά και μελτέμια σήμερα - Πότε αλλάζει ο καιρός
Κλέαρχος ΜαρουσάκηςΜε τυπικό καλοκαιρινό σκηνικό συνεχίζεται η εβδομάδα, καθώς η σημερινή ημέρα θα χαρακτηριστεί από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και την έντονη παρουσία των μελτεμιών στο Αιγαίο.
Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Ωστόσο, το σκηνικό θα αλλάξει ελαφρώς αργά το απόγευμα, καθώς υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά τμήματα της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας είναι οι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι (μελτέμια) που θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Παρά την παρουσία των ανέμων, ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, προσεγγίζοντας τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.
Η πρόγνωση για Αττική και Θεσσαλονίκη
- Αττική: Αναμένεται πλήρης ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, όντες ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, ιδιαίτερα στην περιοχή του νότιου Ευβοϊκού. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα φτάσει αργά το μεσημέρι τους 36°C.
- Θεσσαλονίκη: Προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πιθανότητα εκδήλωσης βροχοπτώσεων (μπόρες) στη γύρω ζώνη αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι ασθενείς έως μέτριοι από μεταβλητές διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 34 με 35°C.
Ο καιρός σήμερα
Διαβάστε ακόμη
- Κυνήγι χρόνου στα λεωφορεία: Οι οδηγοί της ΟΣΥ καταγγέλλουν δρομολόγια που «δεν βγαίνουν» και προειδοποιούν για κινδύνους
- Πώς έγινε η τραγωδία στα Μάλια: Η 40χρονη πνίγηκε για να σώσει τη φίλη της
- Marfin: Στην Αθήνα σήμερα η 46χρονη κατηγορούμενη που αρνείται κάθε εμπλοκή
- Πώς οι χάκερ μπορούν να μολύνουν το νερό: Η εισβολή στα συστήματα ύδρευσης και τα κενά ασφαλείας