Πολιτική|22.08.2022 08:09

ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στη Βουλή - «Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Το βλέμμα στη Βουλή έχουν στραμμένο στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών θεωρούν ότι θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για την κυβέρνηση. «Είναι θέμα Δημοκρατίας να αποκαλυφθεί η αλήθεια», τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.

Εξ ου κιόλας στο ΠΑΣΟΚ κοιτούν με προσοχή τα σενάρια που θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να εισηγείται τη διεύρυνση σε βάθος δεκαετίας της εξεταστικής επιτροπής, διαμηνύοντας ότι θα πουν «ναι», μόνο αν υπάρχουν στοιχεία που θα προσκομίσει η κυβέρνηση. 

«Αν για παράδειγμα έρθει η ΚΟ της ΝΔ και μας πει ότι όσο ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας την προηγούμενη περίοδο υπήρχαν αντίστοιχες πρακτικές ή ότι πρέπει να πάμε ακόμη πιο πίσω στην περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς και η ΕΥΠ ήταν υπό την πολιτική εποπτεία του κ. Δένδια και του κ. Κικίλια, και υπάρχουν γι’ αυτό χειροπιαστές αποδείξεις, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε, πάντοτε υπέρ της Δημοκρατίας και της διαφάνειας», είπε χαρακτηριστικά, χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή από εμάς αφορά στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία είναι πάρα πολύ σοβαρή και άπτεται της Δημοκρατίας και αφορά σε όλους τους πολίτες». 

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει τα (πολιτικά) ηνία σ’ αυτήν την υπόθεση. Έτσι, δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα το πρωί να έχουν ετοιμάσει την πρόταση για εξεταστική, θέλοντας έτσι να… προλάβουν τον ΣΥΡΙΖΑ, πετώντας του το μπαλάκι. Σε αυτήν την περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση είτε θα πρέπει να συνυπογράψει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ είτε να φέρει δική της νέα, κάτι που θα «περιπλέξει» την κατάσταση. Ο μεγάλος φόβος και του Νίκου Ανδρουλάκη δεν είναι άλλος από την επικείμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το ζήτημα, προβάλλοντας της «δήθεν» πρωτοβουλίες που πήρε ο πρωθυπουργός. Με όσο κοινοβουλευτικά μέσα «και όχι με ψιθύρους στο αυτί», θα προσπαθήσουν να φτάσουμε στην άκρη του νήματος, λένε από το ΠΑΣΟΚ, που βέβαια επί τάπητος θα βάλουν και το ζήτημα με το Predator και όχι μόνο την «νόμιμη- κατά την κυβέρνηση» επισύνδεση της ΕΥΠ.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εξεταστική επιτροπήπαρακολουθήσειςΠΑΣΟΚPredatorειδήσεις τώραΕΥΠ