Πολιτική|09.01.2023 15:07

«Προβληματικά τα γερμανικά τανκς Puma - Δεν επηρεάζεται η συμφωνία με την Ελλάδα για τα Marder» - Τι εξηγεί ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Newsroom

Στο ζήτημα των προβληματικών γερμανικών τανκς Puma αναφέρθηκε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» τη Δευτέρα.

Όπως εξηγεί, «η Γερμανία προετοιμάζεται να δώσει μια δύναμη στο ΝΑΤΟ. Πριν δοθεί η δύναμη, γίνεται μια άσκηση κατά την οποία η δύναμη αυτή παίρνει την επιχειρησιακή βεβαιότητα ότι είναι έτοιμη να επιχειρήσει. Στην άσκηση αυτή τα 18 Puma τα οποία συμμετείχαν παρουσίασαν όλα προβλήματα».

«Αυτό κάνει τη Γερμανία να αναθεωρήσει την απόφασή της να προμηθεύσει Puma τον γερμανικό στρατό, σταματά την παραγωγή και επανέρχεται στα Marder, τα οποία είχε ως δεύτερη επιλογή για τον γερμανικό στρατό», σημειώνει.

Τονίζει πως «αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με τη Γερμανία για το θέμα των 40 Marder τα οποία θα έρθουν σε μας ως αντικατάσταση των BMP».

Ακόμη διαβεβαίωσε πως «σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουν γυμνά τα ελληνικά νησιά, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση οι ένοπλες δυνάμεις και η πολιτεία να πάρουν από τα νησιά κάτι χωρίς να τα αντικαταστήσουν. Δεν τίθεται καν θέμα αποστρατικοποίησης που ζήτησε η Τουρκία να κάνουμε».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανίαειδήσεις τώραΝΑΤΟΑλκιβιάδης ΣτεφανήςΕλλάδα