Πολιτική|22.06.2023 07:26

Eκλογές 2023 - Παρών και την επόμενη μέρα δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας - Το βλέμμα στην κεντρική προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ

Βούλα Κεχαγιά
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα (Eurokinissi)
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα (Eurokinissi)
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα (Eurokinissi)
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα (Eurokinissi)
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα (Eurokinissi)
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα (Eurokinissi)
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα (Eurokinissi)
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα (Eurokinissi)
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα (Eurokinissi)
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα (Eurokinissi)

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Σύνταγμα κορυφώνεται απόψε η δεύτερη προεκλογική περίοδος για την Κουμουνδούρου που επιχειρεί την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση της βάσης της πριν από την νέα εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει η αγωνία των πρώτων εβδομάδων για το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να μπορέσει να πλησιάσει απειλητικά σε ποσοστά διεκδικώντας τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο είναι απολύτως κρίσιμο το ποσοστό του κόμματος στην περίπτωση που δεν είναι υψηλότερο από εκείνο της 21ης Μαϊου να είναι πολιτικά διαχειρίσιμο για την «επόμενη ημέρα». Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποδέχτηκε ως θετική εξέλιξη τη δημόσια υποστήριξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, κυβερνητικού εκπροσώπου στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης του 2015, προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα την χαιρέτισε προσωπικά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να συσπειρωθούμε παρά τις διαφωνίες μας. Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως η στήριξη του κ. Σακελλαρίδη ευνοεί την συσπείρωση των τελευταίων ημερών και βοηθά προβληματισμένους αριστερούς ψηφοφόρους ήδη από την περίοδο του 2015 να κατανοήσουν την κρισιμότητα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης στην οποία θα πρέπει να ανακοπεί η παντοδυναμία του Κ. Μητσοτάκη.

Άλλωστε όπως επανέλαβε και χθες ο Αλέξης Τσίπρας στο Κόντρα το πολιτικό ζήτημα είναι ότι ο σχεδιασμός Μητσοτάκη είναι να υπάρξει την επόμενη μέρα ο μεγάλος κατακερματισμό στην αντιπολίτευση. «Λένε κάποιοι ότι τον Μητσοτάκη δεν τον ευνοεί εάν μπουν πολλά κόμματα. Ανοησίες. Ο Μητσοτάκης θέλει μία Βουλή απαξιωμένη. Το σχέδιο της ΝΔ λοιπόν είναι να έχουμε επτακομματική και οκτακομματική Βουλή, αν γίνεται. Για να μην έχει νόημα η Βουλή. Για να έχουμε γραφικά πρόσωπα μέσα στη Βουλή. Για να μην ασχολείται ο κόσμος με την αντιπολίτευση που θα γίνεται στη Βουλή», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι μία μακιαβελική αντίληψη».

Όπως και να έχει ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε και χθες από την Πάτρα ότι θα είναι παρών την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές και μάλιστα σε συνέντευξή του στο Ionian TV ανέφερε ότι ήρθε η ώρα να επιτελέσει το καθήκον του απέναντι στην Παράταξη: «Το καθήκον μου απέναντι στη χώρα το έχω κάνει, όταν κλήθηκα-το καθήκον μου απέναντι στη χώρα και στην πατρίδα- υπήρχαν πιο δύσκολες στιγμές για εμένα. Το 2015 κάποιοι έλεγαν ότι θα φύγω με ελικόπτερο από τη χώρα! Έμεινα, έδωσα τη μάχη, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίσαμε το χρέος, αφήσαμε 40 δισ. στα ταμεία, ξεπλύναμε όλες τις αμαρτίες από τη Μεταπολίτευση και μετά, εμείς-που δεν ανήκαν σε μας. Δεν έφυγα ποτέ από τη μάχη. Και έτσι δεν έφυγα και τώρα, ούτε θα φύγω και αύριο από τη μάχη. Διότι πλέον το καθήκον δεν είναι απέναντι στην πατρίδα, αλλά είναι απέναντι στην Παράταξη. Σε μία Παράταξη η οποία πρέπει να γίνει -και θα γίνει πολύ σύντομα- κυβερνώσα δύναμη της χώρας. Διότι αυτός ο τόπος έχει δύο πόλους: Τη συντηρητική παράταξη και την προοδευτική παράταξη».

Πλεύση ΕλευθερίαςΜέΡΑ25Νίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚόμμα ΝίκηΠΑΣΟΚΚΚΕΔημήτρης ΝατσιόςΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023Νέα ΔημοκρατίαΓιάνης ΒαρουφάκηςεκλογέςΣΥΡΙΖΑεκλογές 2023ειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΚυριάκος ΒελόπουλοςΖωή ΚωνσταντοπούλουΚυριάκος Μητσοτάκηςαποτελέσματα εκλογών 2023