Καραμανλής για δικογραφία για Τέμπη: «Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου - Να λάμψει η αλήθεια»
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΣαφές μήνυμα εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη και πίστη στην αθωότητά του έστειλε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της διαβίβασης της δικογραφίας για την τραγωδία των Τεμπών στη Βουλή.
Σε δήλωσή του, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως η κίνηση του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας δεν συνοδεύεται από αξιολογικές κρίσεις ή διατύπωση κατηγοριών, αλλά περιορίζεται στην αποστολή της δικογραφίας, ώστε η Βουλή να κρίνει αν συντρέχουν λόγοι ποινικής διερεύνησης για πρώην κυβερνητικά στελέχη για τα Τέμπη.
«Ο Εφέτης Ανακριτής Λάρισας, χωρίς να κάνει κάποια αξιολόγηση ή να διατυπώνει οποιαδήποτε κατηγορία, ζητά από τη Βουλή να εκτιμήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων υπουργών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην υπουργός επανέλαβε με έμφαση τη θέση του περί πλήρους διαθεσιμότητας έναντι της Δικαιοσύνης, τονίζοντας: «Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν, είμαι στη διάθεση των αρχών, ώστε να λάμψει η αλήθεια».
- Νύχτα κόλασης από τη φονική φωτιά στο Ρέθυμνο: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο, ζημιές σε σπίτια
- «Η πραγματική αξία φαίνεται στις πράξεις»: Ο βραβευμένος γιατρός που οδηγά ασθενοφόρο στη Μάνη
- «Είναι καταπληκτικό παιδί»: Ο νεαρός ναυαγοσώστης που έγινε viral έσωσε και άλλους κολυμβητές την ίδια ημέρα
- Τι απαντά ο Γιώργος Χατζιδάκις μετά τον σάλο: Δεν απαγόρευσα στον Μητσιά να τραγουδά τον «Γιάννη τον Φονιά»