Κόσμος|17.04.2020 18:16

Γαλλία: Συγκινεί ο 98χρονος γιατρός που προσφέρει υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας

Newsroom

Ο Κριστιάν Σενέ γεννήθηκε λίγο μετά την πανδημία της ισπανικής γρίπης που θέρισε την ανθρωπότητα και βοήθησε ανθρώπους που νόσησαν από τύφο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Και λίγο προτού κλείσει 99 χρόνια ζωής εξακολουθεί να προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες του στα χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού.

Θα μπορούσε να έχει βγει στη σύνταξη πριν από πολλά χρόνια, όμως εκείνος παραμένει ενεργός και μάχιμος. Μέχρι και πριν από μερικές ημέρες δεχόταν επισκέψεις στο ιατρείο του, ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες του και σε έναν οίκο ευγηρίας, καθώς ήθελε να βοηθήσει την περιοχή του Σεβιγί-Λαρύ στο Παρίσι, όπου υπάρχουν μόλις τρεις γιατροί του δημοσίου για 19.000 ανθρώπους. Ωστόσο, παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με αυτά που έχουν ασθενείς με κορονοϊό και αναγκάστηκε να τεθεί σε καραντίνα για δύο εβδομάδες μέχρι να αναρρώσει. Συνέχισε όμως να παρέχει τις υπηρεσίες του μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου. 

«Αν είχα κρατήσει ανοιχτό το χειρουργείο μου αυτό θα μετατρεπόταν σε εργαστήριο για τον ιό, μια εστία λοίμωξης», δήλωσε ο αειθαλής και ακάματος Σενέ, ο οποίος προτού γίνει γιατρός, εργαζόταν ως οξυγονοκολλητής. «Νιώθεις αδύναμος» δήλωσε αναφερθείς στον κορονοϊό και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει θεραπεία, δεν έχουμε τρόπο να διαπιστώνουμε ποιος είναι άρρωστος και ποιος δεν είναι και δεν μπορούμε να απομονώσουμε τους ασθενείς».

T

Ενα χρόνο προτού ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού, ο Σενέ είχε απασχολήσει και πάλι τα γαλλικά MME καθώς έξω από το ιατρείο του οι ασθενείς σχημάτιζαν ουρές προκειμένου να τον επισκεφτούν...

ΚορονοϊόςγιατρόςΓαλλία