Κόσμος|22.09.2020 21:37

Πούτιν: Η Ρωσία θέλει να προμηθεύσει στις χώρες το εμβόλιο του κορονοϊού

Newsroom

«Η Ρωσία είναι πρόθυμη να προμηθεύσει τις χώρες με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V που απέδειξε ότι είναι αξιόπιστο, ασφαλές και αποτελεσματικό κατά του κορονοϊού», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ. Επιπλέον, πρότεινε να προσφέρει δωρεάν το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού στους υπαλλήλους του ΟΗΕ.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει στους συνεργάτες του ΟΗΕ όλη την αναγκαία εξειδικευμένη βοήθεια. Ιδιαίτερα προτείνουμε να προσφέρουμε δωρεάν το δικό μας εμβόλιο στους συνεργάτες του ΟΗΕ και των τμημάτων του που θέλουν να εμβολιασθούν εθελοντικά», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι ο καθένας μπορεί να νοσήσει από τον κορονοϊό. «Ο κορονοϊός δεν αγνόησε και το προσωπικό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τα επιτελεία του και τις περιφερειακές του δομές», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος αναφέροντας ότι υπήρξαν αιτήματα από συναδέλφους του ΟΗΕ προς την ρωσική πλευρά να τους σταλεί το ρωσικό εμβόλιο. «Δεν θα μείνουμε άπραγοι», διαβεβαίωσε το ακροατήριό του ο Ρώσος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στον ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί το δυναμικό του ΠΟΥ και απηύθυνε έκκληση να αρθούν τα εμπόδια για την συνεργασία των χωρών στον τομέα της ιατρικής. Πρότεινε επίσης την διοργάνωση μιας διεθνούς on-line διάσκεψης σε ανώτατο επίπεδο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για τον πρόεδρο Πούτιν θέμα της διάσκεψης πρέπει να είναι η ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού που πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους όλων των χωρών.

Στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς στο πλαίσιο «της προμήθειας άλλων χωρών με το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο απέδειξε ότι είναι αξιόπιστο, ασφαλές και αποτελεσματικό».

ΚορονοϊόςΒλαντίμιρ ΠούτινSputnik VΡωσίαεμβόλιο