Κόσμος|22.10.2021 20:01

Alec Baldwin: Η σφαίρα στο όπλο γεννά ερωτήματα - Η πρώτη αντίδραση του ηθοποιού

Newsroom

Συντετριμμένος είναι ο ηθοποιός Alec Baldwin μετά το δυστύχημα που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούσε. Ο δημοφιλής ηθοποιός φέρεται να πυροβόλησε κατά λάθος τη τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Χαλίνα Χάτσινς, η οποία έχασε τη ζωή της, ενώ νέες πληροφορίες αναφέρουν πως το όπλο - ρέπλικα που χρησιμοποιούσε στα γυρίσματα δεν ήταν τελικά άσφαιρο αλλά είχε κανονική μέσα κανονική σφαίρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το φυσίγγιο που σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας φαίνεται τελικά πως δεν ήταν άσφαιρο αλλά κανονικό.

Αυτό αναφέρει σωματείο που ειδικεύεται στα όπλα που χρησιμοποιούνται σε γυρίσματα ταινιών του Χόλιγουντ σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα. Η 42χρονη πέθανε σχεδόν ακαριαία όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του Baldwin και το σωματείο να ενημέρωσε τα μέλη του με e-mail στο οποίο σημείωνε ότι η σφαίρα ήταν αληθινή

Οπως μάλιστα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο ηθοποιός ήταν τόσο σοκαρισμένος από το φρικτό γεγονός που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος που ρωτούσε συνεχώς τους συνεργάτες του: «Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες»;

Η DailyMail σημειώνει ότι έχει στη διάθεσή της τη συνομιλία με το τηλεφώνημα στο 166, το οποίο έγινε από τον χώρο των γυρισμάτων. Στο τηλεφώνημα ακούγεται μια γυναίκα να λέει: «Έχουμε δυο ανθρώπους που έχουν πυροβοληθεί κατά λάθος!».

Η πρώτη αντίδραση του Alec Baldwin μετά τον θάνατο της Χάτσινς

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη θλίψη μου αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, μιας συζύγου, μητέρας και βαθειά θαυμαστής συναδέλφου μας» είπε σε tweet ο χολιγουντιανός αστέρας που τράβηξε την σκανδάλη στο όπλο που αποτελούσε μέρος των γυρισμάτων της ταινίας.

T

«Συνεργάζομαι απολύτως με την αστυνομική έρευνα ώστε να βρούμε πώς συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επικοινωνία με τον σύζυγό της, προσφέροντας την υποστήριξή μου σε εκείνον και στην οικογένειά του» συνεχίζει ο Άλεκ Μπάλντουιν που κλείνει το μήνυμά του λέγοντας. «Η καρδιά μου έσπασε για τον σύζυγό της, τον γιο τους και όλους όσους γνώριζαν και αγαπούσαν την Χαλίνα» πρόσθεσε.

T

Ερωτήματα για τη σφαίρα στο όπλο

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ερωτήματα γεννιούνται για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία, καθώς δεν ανέλαβαν τα μέλη του συνεργείου της ταινίας τη δημιουργία των σκηνικών και των κατασκευών στο σημείο γυρισμάτων αλλά εργαζόμενοι της πολιτείας του Νέου Μεξικό. Επομένως προκύπτουν αναπάντεχα ερωτήματα για ύπαρξη δολιοφθοράς.

Σε κάθε περίπτωση, την τελική ευθύνη για τα όπλα που χρησιμοποιούνται στις ταινίες την έχουν οι συντηρητές των όπλων. Ακόμα δεν έχει απαντηθεί όμως από κανέναν το πώς βρέθηκε μέσα στο όπλο των γυρισμάτων μία πραγματική σφαίρα.

T

Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας για το τραγικό περιστατικό. Σε ανακοίνωση του το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε σημειώνει ότι ο Μπάλντουιν, ο οποίος πρωταγωνιστεί αλλά είναι και παραγωγός της ταινίας Rust που γυριζόταν για το Netflix, πυροβόλησε με άσφαιρο όπλο ρέπλικα κατά το γύρισμα της ταινίας την Πέμπτη. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο πλατό της ταινίας Western γύρω στις 2 (τοπική ώρα) και βρήκαν τους δύο τραυματίες.

Η Χάτσινς μεταφέρθηκε, άμεσα με ελικόπτερο, στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, όπου το ιατρικό προσωπικό διαπίστωσε το θάνατό της. Ο κ. Souza μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Christus St Vincent, καθώς είχε τραυματιστεί και τελικά πήρε εξιτήριο αρκετές ώρες αργότερα.

Copyright: AP

Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες - Η έρευνα είναι ανοιχτή 

Η έρευνα για το τραγικό περιστατικό είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη δεν έχουν ακόμα απαγγελθεί κατηγορίες στον Alec Baldwin. «Ο κ. Μπάλντουιν προσήλθε οικειοθελώς στο γραφείο για να μιλήσει με τους ερευνητές και αφού μίλησε μαζί τους έφυγε», σημείωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου.

Η εφημερίδα Santa Fe New Mexican σημειώνει ότι ο Baldwin εθεάθη την Πέμπτη έξω από το γραφείο του σερίφη της περιοχής κλαίγοντας, αλλά το Μέσο δεν κατάφερε να αποσπάσει οποιοδήποτε σχόλιο από τον ηθοποιό.

«Σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται ότι στη σκηνή κατά την οποία σημειώθηκε το ατύχημα γινόταν χρήση όπλου, το οποίο φαίνεται ότι εκπυρσοκροτήθηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη και πρόσθεσε ότι «οι ντετέκτιβ ερευνούν πώς σημειώθηκε το δυστύχημα αλλά και τι είδους βλήμα εκτοξεύτηκε από το όπλο».

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Σαφές μήνυμα σε Τουρκία και προτάσεις για ενεργειακή κρίση

Δακτύλιος 2021: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ελεύθερη κυκλοφορία - Πώς εκδίδεται η άδεια

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Με μάσκα οι θεατές - Τι ισχύει για μαθητές

Alec Baldwin: Σε εξέλιξη έρευνα για τον θάνατο της Χάτσινς - Εξιτήριο για τον σκηνοθέτη

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πότε και πού θα βρέξει

Αλεκ ΜπάλντουινπυροβολισμοίAlec BaldwinθάνατοςταινίαΗΠΑ