Κόσμος|09.12.2021 16:53

Το 2021 σε εικόνες: Ακροδεξιοί οπαδοί του Τραμπ εισβάλλουν στο Καπιτώλιο

Newsroom

Το ethnos.gr ξετυλίγει το νήμα 2021 σε μια Ανασκόπηση που παρουσιάζει καθημερινά τις πιο δυνατές στιγμές χρόνου που φεύγει μέσα από τις εικόνες που συγκλόνισαν και συνθέτουν το παζλ της χρονιάς που φεύγει. 

Οι φωτορεπόρτερ του Associated Press ενός από τα παλαιότερα και σημαντικότερα φωτογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως αποτυπώνουν μέσα από τον φακό τους εικόνες που ανατριχιάζουν και φτιάχνουν την ανασκόπηση του 2021.

Ακροδεξιοί οπαδοί του Τραμπ εισβάλλουν στο Καπιτώλιο

Πρωτοφανείς στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όταν ακροδεξιοί οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Κογκρέσου για την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Των πρωτόγνωρων γεγονότων στην καρδιά των ΗΠΑ είχε προηγηθεί ομιλία του απερχόμενου προέδρου στους υποστηρικτές του στην Ουάσινγκτον, στη διάρκεια της οποίας «έριξε λάδι στη φωτιά», λέγοντας πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί την ήττα του, ενώ κάλεσε και τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη Μπάιντεν. Ο Πενς, ωστόσο, αρνήθηκε και προχώρησε κανονικά στην επικύρωση της νίκης του Δημοκρατικού εκπροσώπου.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ χρειάστηκε να φυγαδευτεί για να γλιτώσει από τους οπαδούς του Τραμπ. 

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο του πρωτοφανούς περιστατικού αποτυπώσε ο φακός του Jose Luis Magana απαθανίζοντας τους ακροδεξιούς οπαδούς του Τραμπ να σκαρφαλώνουν στον δυτικό τοίχο του Καπιτωλίου για να εισβάλλουν στο κτίριο. 

Ηνωμένες ΠολιτείεςΑνασκόπηση 2021ακροδεξιοίΝτόναλντ ΤραμπΚαπιτώλιοεισβολή στο Καπιτώλιο