Κόσμος|28.12.2021 17:10

Apple: Κλείνει καταστήματα στη Νέα Υόρκη λόγω έξαρσης κρουσμάτων

Newsroom

Κλείνει καταστήματα στη Νέα Υόρκη η Apple εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης  Όμικρον. Τα καταστήματα θα εξυπηρετούν τους καταναλωτές με τη μέθοδο του click away για όσους κάνουν παραγγελίες προϊόντων μέσω ίντερνετ προκειμένου να τα παραλαμβάνουν στον εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Η απόφαση αφορά 11 περιοχές στο Μανχάταν, το Μπρούκλιν, το Μπρονξ και το Στέιτεν Άιλαντ. Στις αρχές του 2020, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το πρώτο κύμα της πανδημίας, η Apple είχε κλείσει όλα τα καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ. Κατά την επαναλειτουργία τους, η εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή μία σειρά μέτρων προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους υπαλλήλους και τακτικό διαγνωστικό έλεγχο για τους εργαζόμενους.

Με τη νέα παραλλαγή του ιού να εξαπλώνεται ταχύτατα, η Apple προχώρησε σε πιο αυστηρή πολιτική. Πριν από δύο εβδομάδες ανακοινώθηκε ότι οι πελάτες θα πρέπει να φορούν μάσκες όταν επισκέπτονται καταστήματα της εταιρείας, ενώ μέχρι πρότινος η υποχρεωτική χρήση μάσκα ίσχυε μόνο για τις περιοχές όπου υφίστανται περιοριστικά μέτρα. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η Apple έκλεισε προσωρινά καταστήματά της στο Μαϊάμι, στην Οτάβα και στο Οντάριο λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων.

Κορονοϊόςκλειστά καταστήματαAppleΝέα Υόρκη