Κόσμος|29.01.2022 17:12

Τουρκία: Είχε πάει κι ο Ερντογάν στην ίδια ψαροταβέρνα με τον Ιμάμογλου

Μαρία Ζαχαράκη

Ο τούρκος πρόεδρος μπορεί να «καρφώνει» το δήμαρχο που πήγε σε ψαροταβέρνα για να… περάσει καλά εν μέσω κακοκαιρίας, αλλά στο ίδιο εστιατόριο είχε πάει κι ο ίδιος για να περάσει εξίσου καλά με την οικογένειά του το 2008.

Όπως είχε αποκαλύψει τότε ο ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ραντικάλ», όταν ο Ερντογάν ήταν πρωθυπουργός, η σύζυγός του Εμινέ Ερντογάν, ο γιος του Μπιλάλ Ερντογάν και η νύφη του Ρεγιάν Ερντογάν είχαν δειπνήσει επίσης στο Bal?kc? Kahraman (Ψαροταβέρνα ο Καχραμάν).

Το εστιατόριο αγαπημένο των τούρκων πολιτικών

Το εστιατόριο, που ξεχωρίζει για την ήρεμη και ήσυχη ατμόσφαιρά του, είναι ένα μέρος που προτιμούν πολλοί πολιτικοί και πελάτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα στην Τουρκία.

«Οι πελάτες μας είναι ελίτ, δεν έρχονται εδώ για να μεθύσουν», είχε πει το 2008, ο ιδιοκτήτης Καχραμάν Αλτούν, ο οποίος τυγχάνει να έχει και το ίδιο επώνυμο με τον πρόεδρο.

«Ο χώρος μας δεν είναι ένα συνηθισμένο μέρος, είναι ένα αξιοπρεπές μέρος. Οι άνθρωποι δεν έρχονται εδώ για να μεθύσουν, δεν είναι ταβέρνα. Οι πελάτες έρχονται εδώ για να απολαύσουν το ψάρι. Οι πελάτες εδώ πίνουν μόνο δύο ποτήρια ρακή μαζί με το ψάρι. Δεν υπάρχει ζωντανή μουσική, αυτό είναι ένα ήσυχο μέρος», είχε αναφέρει.

Ο Ερντογάν και η οικογένειά του τότε είχαν φάει τηγανιτό καλκάνι (το ψάρι που έφαγε κι ο Ιμάμογλου με τον πρέσβη), σαλάτα και φρούτα, ενώ είχαν πιει νερό, χυμούς και σόδα.

ψαροταβέρνεςΚωνσταντινούποληειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΕκρέμ Ιμάμογλου