Κόσμος|16.07.2022 11:29

Ιβάνα Τραμπ: Εξωτερικά τραύματα από πτώση οδήγησαν στον θάνατό της όπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Newsroom

Από εξωτερικά τραύματα στο σώμα της πέθανε η πρώτη σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ και μητέρα των τριών μεγαλύτερων παιδιών του, Ιβάνα, όπως απεφάνθη ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης. Όπως όλα δείχνουν, η Ιβάνα Τραμπ έπεσε κατά λάθος και βρέθηκε στο κάτω μέρος της σκάλας του σπιτιού της. Όπως τονίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση,  το θύμα κατέληξε από τα μοιραία χτυπήματα της πτώσης ενώ στο σπίτι δεν υπήρχε κανείς για να της παρέχει τις πρώτες βοήθειες.

Το απόγευμα της Πέμπτης, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης που εξέτασαν τηλεφώνημα από το σπίτι του θύματος στο Upper East Side του Μανχάταν όπου την βρήκαν αναίσθητη. Οι Αρχές κήρυξαν επί τόπου τον θάνατό της σημειώνοντας ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει εγκληματική ενέργεια».

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που ανακοίνωσε ότι η πρώην σύζυγός του πέθανε σε ηλικία 73 ετών στο σπίτι της στο Μανχάταν, αλλά είχε ανακοινώσει καμία λεπτομέρεια για την αιτία ή τον τρόπο θανάτου της.

Ο Τραμπ, ο Ντόναλντ Τζούνιορ και η Ιβάνκα επρόκειτο να ανακριθούν την Παρασκευή στο πλαίσιο αστικής έρευνας της Νέας Υόρκης για τις επιχειρηματικές τους συναλλαγές. Όμως το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της πολιτείας της Νέας Υόρκης ανέβαλε τις καταθέσεις λόγω του θανάτου της 73χρονης. Μια δήλωση από εκπρόσωπο του εισαγγελέα της πολιτείας είχε ως εξής: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια Τραμπ».

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές θεωρούν ότι οι πτώσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου που σχετίζεται με τραυματισμούς για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. Περίπου 64 στους 100.000 ηλικιωμένους πεθαίνουν ως αποτέλεσμα τυχαίας πτώσης, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η ζωή της Ιβάνα - Από δασκάλα του σκι στον γάμο με τον βαθύπλουτο επιχειρηματία

Η Ιβάνα Τραμπ γεννήθηκε στο Ζλιν της σημερινής Τσεχίας το 1949. Ήταν σκιέρ, δασκάλα σκι και μοντέλο προτού παντρευτεί τον Ντόναλντ Τραμπ το 1977, όταν εκείνος ήταν μεγιστάνας του real estate. Συνεργάστηκε με τον Τραμπ στη διαχείριση καζίνο και ξενοδοχείων, ενώ τον βοήθησε να γίνει σελέμπριτι κατά διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Ήταν επίσης η μητέρα των παιδιών του Ντόναλντ Τζούνιορ, Ιβάνκα και Έρικ.

Το ζευγάρι χώρισε το 1992, με την απιστία του Ντόναλντ Τραμπ να επισπεύδει τον χωρισμό τους. Αργότερα παντρεύτηκε και χώρισε την Marla Maples, με την οποία απέκτησε την κόρη του Tiffany και τώρα ζει με την τρίτη σύζυγό του, Μελάνια Trump, που είναι η μητέρα του γιου Μπάρον και υπήρξε «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ από το 2017 έως το 2021.

Η Ιβάνα Τραμπ είχε δηλώσει ότι υποστήριξε την υποψηφιότητα του πρώην συζύγου της για τον Λευκό Οίκο, αλλά δήλωσε ότι ήθελε «να τελειώσει όλο αυτό το πράγμα» μετά την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν και προσπάθησε απεγνωσμένα να ανατρέψει το αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων λέγοντας στους υποστηρικτές του να «πολεμήσουν σαν την κόλαση» λίγο πριν εκατοντάδες από αυτούς πραγματοποιήσουν την επίθεση στο Καπιτώλιο. Είχε πει μάλιστα ότι πίστευε ότι τα παιδιά της «απολάμβαναν το να είναι κοντά στον Ντόναλντ και να τρέχουν τις εκλογές και να βλέπουν τι θα συμβεί», αλλά ήθελε μια μέρα «να μπορούν να ζήσουν την κανονική τους ζωή».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου: Στη μάχη με τις φλόγες και εναέρια μέσα - Συναγερμός σε 5 περιφέρειες

Γουργουλιάνης στο ethnos.gr για μετάλλαξη «Κένταυρος»: Πολύ μεταδοτική αλλά όχι περισσότερο θανατηφόρα

Οι καταραμένοι Κένεντι: Ό,τι πιο τραγικό κι απίθανο τους έχει συμβεί – Λοβοτομή, θάνατος σε μάχη, δολοφονίες, αεροπορικά δυστυχήματα, ναρκωτικά, αυτοκτονίες

Αγλαΐα Μπλιούμη στο ethnos.gr: «Η Ευρώπη ήταν και θα είναι πάντοτε ο θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Ντόναλντ Τραμπειδήσεις τώραθάνατοςΙβάνα Τραμππτώση