Προσομοίωση κινεζικής επίθεσης στην Ταϊβάν - Οργή των ΗΠΑ για προκλητικές και ανεύθυνες ενέργειες
NewsroomΟ Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ενέργειες της Κίνας εντός και γύρω από το Στενό της Ταϊβάν είναι προκλητικές και ανεύθυνες, αφού αξιωματούχοι της Ταϊβάν κατήγγειλαν ότι κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία πραγματοποίησαν προσομοίωση επίθεσης κατά του νησιού.
«Αυτές οι δραστηριότητες συνιστούν σημαντική κλιμάκωση στις προσπάθειες της Κίνας να μεταβάλουν το status quo. Είναι προκλητικές, ανεύθυνες και εγείρουν τον κίνδυνο σφάλματος», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
«Ερχονται επίσης σε αντίθεση με τον μακροπρόθεσμο στόχο μας της διαφύλαξης της ειρήνης και της σταθερότητας στο Στενό της Ταϊβάν, πράγμα που περιμένει ο κόσμος», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Προσομοίωση επίθεσης
Κινεζικά αεροσκάφη και πλοία πραγματοποίησαν προσομοιωτικές ασκήσεις επίθεσης κατά του βασικού νησιού της Ταϊβάν σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι, ως απάντηση στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στη νήσο.
Το υπουργείο ανέφερε ότι πολλές ομάδες κινεζικών αεροσκαφών εντοπίστηκαν στο στενό της Ταϊβάν και κάποια παραβίασαν τη μέση γραμμή, η οποία χωρίζει την ηπειρωτική Κίνα από την Ταϊβάν. Ο στρατός της Ταϊβάν εξέδωσε προειδοποίηση και ανέπτυξε δυνάμεις περιπολίας εναέριας αναγνώρισης και πλοία για να παρακολουθούν την κατάσταση.
- Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Με τρένο το έσκασε ο δράστης - «Δεν είχα σκοπό να παραδοθώ», είπε στους Αστυνομικούς
- Ακρίβεια: Οι δύο παράγοντες που μπορεί να βάλουν φρένο στο ράλι του πληθωρισμού
- Σε συναγερμό το ΓΕΕΘΑ: Την Τρίτη αποπλέει το τουρκικό γεωτρύπανο - Το φθινόπωρο ασκήσεις με «αόρατα» μαχητικά
- Λογαριασμοί ρεύματος: Οι παγίδες και τα ψιλά γράμματα που κρύβουν τα νέα τιμολόγια - Γιατί δεν συμφέρουν τα σταθερά
- 100 χρόνια ΠΑΟΚ: Ένας αιώνας ζωής, ένας αιώνας Περηφάνιας, Αντίστασης, Ονείρου και Κατακτήσεων
- Επιχείρηση «γαλάζιας» συσπείρωσης: Οι ζυμώσεις, τα επόμενα ραντεβού και η προσπάθεια για αλλαγή ατζέντας
- ΕΝΦΙΑ, αντικειμενικές αξίες και η νέα πραγματικότητα της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα
- Το εικοσαήμερο φιάσκο με τον Λαζαρίδη, οι δημοσκοπήσεις που αποτύπωσαν την δυσαρέσκεια και η παρέμβαση της Ντόρας που «καθάρισε» την ιστορία