Κόσμος|06.11.2022 13:13

Συντριβή αεροσκάφους στην Τανζανία: Ψάχνουν επιζώντες στη λίμνη οι διασώστες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Αναζητούν επιζώντες τα σωστικά συνεργεία και οι εθελοντές διασώστες, μετά τη συντριβή αεροσκάφους στη λίμνη Βικτόρια της Τανζανίας. Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 26 από τους συνολικά 49 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος. Οι διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου στο BBC. 

Συνετρίβη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης σε παραλίμνια πόλη

Το αεροπλάνο της  Precision Air έχει βυθιστεί σχεδόν ολόκληρο με τους διασώστες και τα αλιευτικά σκάφη να ψάχνουν πιθανούς επιζώντες γύρω από το πράσινο πτερύγιό του που ξεπροβάλλει από την επιφάνεια του νερού. Η Βικτόρια είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής. Το αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στην παραλίμνια πόλη Μπουκόμπα. «Θέλουμε να δούμε αν το σύστημα προσγείωσης έχει κολλήσει, ώστε να ζητήσουμε περισσότερη τεχνική βοήθεια για να το σπρώξουμε έξω από τα νερά», δήλωσε ο υπεύθυνος της επιχείρησης, Άλμπερτ Τσαλαμίλα.

Η πρόεδρος της Τανζανίας, Σαμία Σουλούχου Χασάν, εξέφρασε τη λύπη της στους πληγέντες και παρακάλεσε για ψυχραιμία για όσο συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης. Η Precision Air είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας και ανήκει εν μέρει στην Kenya Airways.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τανζανίαδιασώστεςλίμνηειδήσεις τώρασυντριβή αεροσκάφους