Κόσμος|30.12.2022 21:27

Τουρκία: Τρία παιδιά μεταξύ των επτά νεκρών από την έκρηξη σε εστιατόριο - Εικόνες από το σημείο

Newsroom

Επτά νεκροί, από τους οποίους τρία παιδιά είναι ο τραγικός απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή (30/12) σε εστιατόριο στο Αϊδίνιο της Τουρκίας. 

Διαρροή αερίου το επικρατέστερο σενάριο

Η έκρηξη σημειώθηκε στην  περιοχή Ναζίλι ενώ, σύμφωνα με τις Αρχές, οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για διαρροή αερίου. Ο κυβερνήτης του Αϊδινίου,  Huseyin Aksoy, δήλωσε ότι, «σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση του υπαλλήλου, υπήρχε μια μυρωδιά που προερχόταν από τον σωλήνα αερίου. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά την αλλαγή του σωλήνα και την απομάκρυνση των πολιτών από το σημείο». 

Ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά στο κτίριο. Τέσσερις από τους 7 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη ήταν γυναίκες και 3 από αυτούς ήταν παιδιά.

Αναφέροντας τις τελευταίες εξελίξεις από το σημείο, ο δημοσιογράφος του IHA Ali Soydemir δήλωσε: «4 ασθενοφόρα μετέφεραν τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στα νοσοκομεία υπό έντονα μέτρα ασφαλείας. 3 ασθενοφόρα είναι σε ετοιμότητα. Υπάρχουν έντονα μέτρα ασφαλείας. Οι συγγενείς των ανθρώπων που επλήγησαν από την έκρηξη καταβάλλουν προσπάθειες να εισέλθουν στο συμβάν. Η αστυνομία έχει χτίσει ένα τείχος. Ο κυβερνήτης βρίσκεται επί του παρόντος στον τόπο του συμβάντος και λαμβάνει πληροφορίες από τις αρχές».

OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

έκρηξηΤουρκίανεκροίειδήσεις τώρα