MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Τρίτη δεκαετία παντοδυναμίας για τον Ερντογάν - Η πορεία προς τη νίκη και η πολωμένη τουρκική κοινωνίαΣάμος: Αποφοίτησε από το Λύκειο 19χρονος ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας - Η συγκινητική επιστολή του ΣισσέΕπεισόδια στο Θησείο: Άγνωστοι έσπασαν ακυρωτικά μηχανήματα και πέταξαν μπογιές στον ΗΣΑΠ
Homepage |   Υγεία   |   30.12.2022 16:59
Newsroom
Newsroom

Ανησυχία για την πορεία του κορονοϊού στην Κίνα - Ποιες λαμβάνουν μέτρα και ποιες... αντιστέκονται - Η θέση της Ευρώπης

επόμενο άρθροnext-article
 

Κινητοποίηση των υγειονομικών Αρχών έχει προκαλέσει η αυξητική πορεία του κορονοϊού στην Κίνα, με πολλές χώρες να εξετάζουν, ή και να θέτουν ήδη σε εφαρμογή, περιορισμούς. Τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ εκφράζουν, πάντως, αντίδραση και αντίθεση σε αυτό.

 

Ειδικότερα, τα κινεζικά ΜΜΕ τονίζουν πως τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται προκαλούν διακρίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υγεία | 30.12.2022 13:07
Τελικά πόσο πρέπει να ανησυχούμε από την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα; Η απάντηση που δίνει ο Ηλίας Μόσιαλος

«Πραγματική πρόθεση είναι να γίνει σαμποτάζ στις τριετείς προσπάθειες της Κίνας για τον έλεγχο της Covid-19 και να γίνει επίθεση στο σύστημα της χώρας», γράφει η κρατική εφημερίδα Global Times, χαρακτηρίζοντας τους περιορισμούς «αβάσιμους» και «μεροληπτικούς».

Πρόκειται για την πρώτη ξεκάθαρη αντίδραση από την πλευρά της Κίνας, αν και προ ολίγων ημερών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας είχε αναφέρει πως οι δυτικές χώρες «διαστρεβλώνουν τις προσαρμογές της κινεζικής πολιτικής για τον κορονοϊό, προκαλώντας ανησυχία στον κόσμο».

Χαλάρωση περιορισμών από το Πεκίνο

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου θα προχωρήσει σε χαλάρωση των περιορισμών εισόδου από 8 Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας έτσι την επανασύνδεση της Κίνας με την παγκόσμια κοινότητα.

Παρόλα αυτά, αρκετές χώρες έχουν «ταρακουνηθεί» από την πορεία του κορονοϊού στην Κίνα λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων και έχουν εκφράσει τον σκεπτικισμό τους για τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει το Πεκίνο σχετικά με τα κρούσματα και τους θανάτους.

 

Αρκετές χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα, η Ινδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν έχουν επιβάλει υποχρεωτικό τεστ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Ωστόσο, χώρες όπως η Μαλαισία και η Νότια Κορέα έχουν επιβάλει ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους.

Μαλαισία: Εξονυχιστικός έλεγχος στους ταξιδιώτες

Το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν αεροπορικώς στη χώρα θα θερμομετρούνται για να διαπιστωθεί αν έχουν πυρετό, ενώ θα εξετάζονται επίσης λύματα από τα αποχωρητήρια αεροσκαφών που φθάνουν στα αεροδρόμιά της από την Κίνα, στο πλαίσιο νέων μέτρων για να αποτραπεί έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού μετά τον τερματισμό της πολιτικής «zero COVID» στον οποίο προχώρησε ξαφνικά το Πεκίνο στις αρχές του μήνα.

Οι ταξιδιώτες που έχουν πυρετό θα υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον SARS-CoV-2. Τα λύματα θα εξετάζονται για την παρουσία τυχόν νέων παραλλαγών ή υποπαραλλαγών του ιού.

Η υπουργός Υγείας Ζαλίχα Μουστάφα δεν διευκρίνισε από πότε θα ισχύσουν τα νέα μέτρα.

Νότια Κορέα: Υποχρεωτικό μοριακό τεστ

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτικό πλέον από την 5η Ιανουαρίου οι ταξιδιώτες από την Κίνα να έχουν υποβληθεί σε τεστ PCR το αργότερο 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους ή τεστ αντιγόνων μέσα σε 24 ώρες. Επίσης, ήδη από τη 2η Ιανουαρίου, θα κάνουν PCR, δηλαδή μοριακή εξέταση, με την άφιξή τους.

 

Επίσης, οι βίζες θα είναι βραχείας διάρκειας, ενώ τα αεροσκάφη από την Κίνα θα φθάνουν μόνο στο διεθνές αεροδρόμιο Ιντσόν. Τα μέτρα προβλέπεται να διαρκέσουν ως τον Φεβρουάριο, αλλά δεν αποκλείεται η παράταση της ισχύος τους.

Ισραήλ: Τεστ Covid σε ταξιδιώτες από την Κίνα

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή τεστ Covid για ξένους ταξιδιώτες από την Κίνα, που βιώνει μια έκρηξη κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Αριέ Ντέρι, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το βράδυ της Πέμπτης, είχε συνεδρίαση σήμερα με ανώτερους αξιωματούχους δημόσιας υγείας για να κάνει έναν απολογισμό του αντίκτυπου για το Ισραήλ από τη δραματική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του ιού στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, «αποφασίστηκε να δοθεί εντολή σε ξένες αεροπορικές εταιρείες να δέχονται ξένους πολίτες σε πτήση από την Κίνα προς το Ισραήλ μόνο αν διαθέτουν (αρνητικό) τεστ για Covid», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός επίσης ζήτησε τη δημιουργία ενός «εθελοντικού» διαγνωστικού κέντρου για άτομα που επιστρέφουν από την Κίνα και συνέστησε «να αποφεύγουν» τα ταξίδια σε αυτή τη χώρα.

Σε εγρήγορση και η Ευρώπη - Ποιες χώρες παίρνουν μέτρα και ποιες αντιστέκονται

Σε εγρήγορση βρίσκεται και η Ευρώπη. Η Ιταλία έχει αποφασίσει ήδη να υποχρεώνει όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από την κινεζική επικράτεια να υποβάλλονται σε τεστ. Πρόκειται για μέτρο που είχε ήδη αναγγείλει η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ υιοθέτησαν.

Μάλιστα, η Ιταλία κάλεσε την Πέμπτη την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση να ακολουθήσει το παράδειγμά της, αλλά η Γερμανία και η Πορτογαλία δήλωσαν πως δεν βλέπουν την ανάγκη για νέους περιορισμούς, ενώ η Αυστρία έδωσε βάση στα οικονομικά οφέλη από την επιστροφή των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη.

Σημειώνεται, άλλωστε, ότι οι παγκόσμιες δαπάνες των Κινέζων επισκεπτών άγγιζαν τα 250 δισ. δολάρια ετησίως πριν από την πανδημία.

Στη Γαλλία τηρείται στάση αναμονής, καθώς ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε «προσαρμοσμένα μέτρα για την προστασία» των Γάλλων από την κυβέρνησή του, που διαβεβαίωσε ότι «παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην Κίνα».

Το Παρίσι λέει πως είναι «έτοιμο να εξετάσει όλα τα χρήσιμα μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν», σε συνεννόηση «με τους Ευρωπαίους εταίρους» του και «εντός του νομικού πλαισίου που υφίσταται σήμερα».

Στην Ισπανία, οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ ή να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου, δήλωσε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας.

OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Γιατί η Τουρκία επαναφέρει και αναβαθμίζει το casus belli: Οι απειλές πολέμου, η ανατολική Κρήτη και η «κόκκινη γραμμή»
  • Εκλογές 2023: Ποιες περιφέρειες κερδίζουν έδρες και ποιες χάνουν - Η τελική κατανομή
  • Απογραφή 2021: Σε 9.716.889 άτομα ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της Ελλάδας - Δείτε τα στοιχεία για κάθε δήμο
  • Συναγερμός στην Τουρκία: 7 νεκροί από έκρηξη σε εστιατόριο στο Αϊδίνιο
  • Πελέ: Βασιλιάς στα γήπεδα ζητιάνος στη ζωή - Λάτρευαν να τον μισούν οι αντίπαλοι και έκαναν πως τον λατρεύουν οι Βραζιλιάνοι
  • Σε ισχύ η 10ετής παραγραφή οφειλών προς τον ΕΦΚΑ – Ποιοι διαγράφουν χρέη και ποιοι εξαιρούνται
  • Τα τρία καλύτερα πρωτοχρονιάτικα δώρα για τους αγαπημένους σου!
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • Κίνα
  • μέτρα κορονοϊός
  • νέα μέτρα
  • Ευρώπη
  • ειδήσεις τώρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 26.05.2023 08:00
ΕΝΦΙΑ: Τέλος χρόνου για την πρώτη δόση - Πώς θα γίνει η διόρθωση λαθών στο Ε9
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 26.05.2023 06:30
ΕΦΚΑ: Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες με χρέη
MENSHOUSE
Το «Μεγάλο Μήλο» ερημώνει: Έχετε αντιληφθεί τι συμβαίνει αυτή την περίοδο στην Νέα Υόρκη;
MENSHOUSE
Λιώνει στο στόμα, αλλά δεν ξέρουν να εκτιμούν: Το ελληνικό φαγητό – όνειρο που οι ξένοι απορούν πώς το τρώμε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
28-05-2023 20:07
Δώρο ζωής για 80χρονη: Placebo θεραπεία για τον πόνο στην πλάτη... της έδωσε πίσω την όραση της!
02
28.05.2023 18:22
Η εκδίκηση των vegan! Πώς η διατροφή τους μπορεί να μας σώσει από την κακή χοληστερόλη - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
03
28.05.2023 21:19
Νέα έρευνα: Μελλοντική παχυσαρκία μπορεί να αποκαλύψουν τα βακτήρια του εντέρου σε βρέφος
04
28.05.2023 07:20
Dentist Pass: Για ποια ΑΦΜ είναι ανοιχτή η πλατφόρμα - Ποιες οδοντιατρικές εργασίες αφορά το voucher
05
25.05.2023 16:17
«Νόσος Χ», «Ιοί ζόμπι» και βιοτρομοκρατία - Τι μπορεί να προκαλέσει την επόμενη πανδημία;

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 28/05/2023
Κεντρικό... | 28.05.2023 19:50
Κεντρικό δελτίο 28/05/2023
Θρίλερ με διαφορετικά ποσοστά στην Τουρκία
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 28.05.2023 18:56
Θρίλερ με διαφορετικά ποσοστά στην Τουρκία
Εκλογές στην Τουρκία – Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σεβαστείτε το αποτέλεσμα
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 28.05.2023 19:40
Εκλογές στην Τουρκία – Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σεβαστείτε το αποτέλεσμα
Εκλογές στην Τουρκία: Πληροφορίες OPEN – Τι λένε οι τελευταίες «μυστικές» δημοσκοπήσεις
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 27.05.2023 19:08
Εκλογές στην Τουρκία: Πληροφορίες OPEN – Τι λένε οι τελευταίες «μυστικές» δημοσκοπήσεις
Εκλογές στην Τουρκία: Το OPEN μέσα στο… Σαράι του Ερντογάν
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 28.05.2023 19:04
Εκλογές στην Τουρκία: Το OPEN μέσα στο… Σαράι του Ερντογάν