Κόσμος|20.01.2023 21:09

Συνεχίζεται το θρίλερ: Μυστήριο με τον ιδιοκτήτη του πλοίου ελληνικών συμφερόντων με τους 4,5 τόνους κοκαΐνης

Newsroom

Συνεχίζεται το θρίλερ με το πλοίο ελληνικών συμφερόντων που ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της  Τενερίφης στην Ισπανία, όπου εντοπίστηκαν 4,5 τόνοι κοκαΐνης αξίας περίπου 180 εκατ. δολαρίων.

Το φορτηγό πλοίο υπό την ονομασία Blume, σημαίας Τόγκο, έπλεε χωρίς να ενεργοποιήσει τον φάρο που καθορίζει τη θέση του μέσω δορυφόρου. Αναχώρησε από το λιμάνι του Σάντος, στη Βραζιλία και λιμάνι προορισμού ήταν η Ρίγα, στη Λετονία. Το πλοίο βρισκόταν υπό παρακολούθηση μετά από πληροφόρηση που είχε η ισπανική αστυνομία.

Μυστήριο με την ιδιοκτήτρια επιχείρηση

Από την έρευνα, προέκυψε πως το πλοίο είναι δηλωμένο σε μονοπρόσωπη εταιρία με έδρα τον Πειραιά. Ιδιοκτήτης εμφανίζεται ένας νεαρός… 22 ετών. Σημειώνεται πως θα ακολουθήσει εκτεταμένη και εξονυχιστική έρευνα για το ακριβές ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως μετέδωσε ο Μίλτος Σακελλάρης στην τηλεόραση του OPEN.

Το ρεσάλτο στο πλοίο έγινε στα ανοιχτά της Τενερίφης και το οδήγησαν σε ισπανικό λιμάνι για να γίνουν οι εξονυχιστικοί έλεγχοι και να αρχίσουν να βγάζουν τα ναρκωτικά. Για την επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε το πλοίο Fulmar, με το οποίο προσέγγισαν το φορτηγό οι ισπανικές αρχές.

Οι Ισπανοί συνέλαβαν και 15 μέλη του πληρώματος του πλοίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙσπανίακοκαΐνηΤενερίφηειδήσεις τώραπλοίο