Κόσμος|07.02.2023 14:28

Συνέβη κι αυτό στη Ρωσία: Μεθυσμένος ήθελε να κλέψει τη σορό του Λένιν από την Κόκκινη Πλατεία

Newsroom

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Ρωσία, με έναν μεθυσμένο άνδρα να επιχειρεί να κλέψει τη σορό του Λένιν από το μαυσωλείο της Κόκκινης Πλατείας!

«Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου. Ένας άνδρας συνελήφθη όταν προσπάθησε να διαρρήξει το μαυσωλείο όπου βρίσκεται το σώμα του Βλαντιμίρ Λένιν και να το βγάλει. Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι ο άνδρας ήταν μεθυσμένος», δήλωσε στο πρακτορείο Tass αστυνομική πηγή.

Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τον ύποπτο κοντά στο μαυσωλείο ο οποίος προσπαθούσε νε τραβήξει την πόρτα για να μπει μέσα στο μαυσωλείο και τον συνέλαβαν.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο άνδρας είχε ψυχική διαταραχή που προκλήθηκε από την κατανάλωσε αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο άνδρας συνέχισε να προσπαθεί να διαφύγει, αλλά στο τέλος παραδέχτηκε ότι πρόθεσή του ήταν να κλέψει το σώμα του Λένιν.

Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Η σορός του Λένιν εκτίθεται δημόσια από το έτος του θανάτου του μέχρι σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία και το μαυσωλείο επισκέπτονται εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Το Μαυσωλείο είναι ανοικτό στο κοινό κάθε ημέρα εκτός Δευτέρας και Παρασκευής από τις 10 π.μ. μέχρι τις 1 μ.μ., με την εξαίρεση των αργιών. Σχηματίζονται ακόμα ουρές επισκεπτών, αν και πολύ μικρότερες από ό,τι την κομμουνιστική εποχή. Η είσοδος στο Μαυσωλείο είναι δωρεάν. Οι ένοπλοι φρουροί του μπορούν να κάνουν σωματική έρευνα στους επισκέπτες πριν από την είσοδο, ενώ οι τελευταίοι απαιτείται να δείχνουν σεβασμό στο εσωτερικό του: απαγορεύεται η φωτογράφηση και η λήψη εικόνας, η ομιλία, το κάπνισμα, το να έχουν τα χέρια στις τσέπες, ενώ οι άνδρες που φορούν καπέλο πρέπει να το βγάζουν σε ένδειξη σεβασμού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσίαειδήσεις τώρακλοπήσύλληψηΒλάντιμιρ Λένιν