Κόσμος|11.02.2023 18:19

Τρόμος στον αέρα: Κινητήρας αεροσκάφους έπιασε φωτιά εν πτήσει – Σοκαριστικό βίντεο

Newsroom

Οι επιβάτες μιας πτήσης από το Εδιμβούργο είδαν φλόγες να ξεπηδούν από ένα φτερό καθώς το αεροπλάνο προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση λίγα λεπτά μετά την απογείωση.

Πώς συνέβη το περιστατικό

 

Η πτήση DAL209 της Delta Airlines με προορισμό τη Νέα Υόρκη εκτράπηκε γρήγορα για να προσγειωθεί στο Πρέστγουικ αφού παρουσίασε προβλήματα στον κινητήρα, σύμφωνα με το BBC.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκαν πλάνα από φλόγες γύρω από το φτερό του αεροσκάφους. Σοκαρισμένοι επιβάτες ανέφεραν ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο πριν το αεροπλάνο εκτραπεί.

Η δημοσιογράφος του BBC Scotland Laura Pettigrew βρισκόταν στην πτήση. «Το αεροπλάνο απογειώθηκε και ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος από τον κινητήρα, παρόμοιος με τον θόρυβο που ακούγεται συνήθως κατά την απογείωση και την προσγείωση, αλλά φάνηκε να συνεχίζεται μόλις βρεθήκαμε στον αέρα.

Ο κυβερνήτης περπάτησε κατά μήκος του αεροπλάνου και στη συνέχεια ακούστηκε μια ανακοίνωση από το μεγάφωνο - αν και κανείς δεν μπορούσε να την ακούσει. Αλλά σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι ετοιμαζόμασταν να προσγειωθούμε. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, είδαμε πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες με λάστιχα να σπεύδουν προς το μέρος μας.

Μας είπαν να αφήσουμε όλα τα πράγματά μας και να κατέβουμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Δεν υπήρξε πραγματικός πανικός μεταξύ των επιβατών, περισσότερο σύγχυση. Ωστόσο, ορισμένες οικογένειες με παιδιά ήταν αρκετά ταραγμένες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπτήσηαεροπλάνοαεροπλάναφωτιάαεροσκάφος