Κόσμος|16.02.2023 18:27

Νέος μυστηριώδης θάνατος αξιωματούχου στη Ρωσία - Έπεσε από τον 16ο όροφο

Newsroom

Υπό μυστηριώδεις συνθήκες βρέθηκε νεκρή αξιωματούχος που εργάζεται στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η 58χρονη Μαρίνα Γιανκίνα έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από τον 16o όροφο κτιρίου στην Αγία Πετρούπολη και εντοπίστηκε νεκρή από περαστικό. 

Ο θάνατος της εμφανίζεται ως αυτοκτονία αλλά οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες. Επίσης, δεν είναι σαφές αν η 58χρονη ζούσε ή εργαζόταν στο εν λόγω κτίριο. 

Η Γιάνκινα ήταν επικεφαλής στο τμήμα χρηματοδότησης του υπουργείο Άμυνας και έπαιξε ρόλο «κλειδί» στη χρηματοδότηση της στρατιωτικής επιχείρησης του Πούτιν στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή και η υπηρεσία Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας «Fontanka» επιβεβαίωσαν αμφότερες τον θάνατό της και διενεργούν έρευνα για τα αίτια της πτώσης.

Πρόκειται για την τελευταία αξιωματούχο που χάνει τη ζωή της στη Ρωσία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.  Μόλις την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το δημοσίευμα, ότι βρέθηκε νεκρός ένας Ρώσος στρατηγός που είχε απολυθεί από τον Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού Mash στο Telegram, το οποίο επικαλείται ο ιστότοπος Meduza, πριν από τον θάνατό της, η Γιάνκινα είχε πάρει τηλέφωνο τον πρώην σύζυγό της και του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Όπως ισχυρίζεται το Mash, η Γιάνκινα «αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αξιωματούχοςΡωσίαειδήσεις τώραθάνατοςπόλεμοςΟυκρανίαΒλαντίμιρ Πούτιν