Δεν υποχωρούν οι διαδηλωτές στη Γαλλία: Απέκλεισαν το μουσείο του Λούβρου για το συνταξιοδοτικό
NewsroomΤο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι απέκλεισαν τη Δευτέρα οι διαδηλωτές που αντιδρούν στην κίνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης χωρίς να υπάρξει τελική ψηφοφορία για το ζήτημα αυτό από το κοινοβούλιο.
Στο πλαίσιο ειρηνικής διαδήλωσης κατά των σχεδίων του Μακρόν να κάνει τους περισσότερους Γάλλους να εργάζονται επιπλέον δύο χρόνια, μέχρι την ηλικία των 64 ετών, ώστε να εξισορροπήσει το συνταξιοδοτικό προϋπολογισμό, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από τη γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου. Ένα πανό έγραφε «Συνταξιοδότηση στα 60 – Να δουλεύουμε λιγότερο για να ζήσουμε περισσότερο».
Μια μεγάλη ουρά από απογοητευμένους τουρίστες βρισκόταν στην αυλή του Λούβρου. «Κρίμα που δεν μπορούμε να μπούμε μέσα», είπε ένας τουρίστας από την Αυστραλία, αλλά πρόσθεσε, «μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πολιτικούς λόγους».
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν από ένα 10ο γύρο πανεθνικών απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων και μετά τις βιαιότητες που σημειώθηκαν σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία αναφορικά με τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Σε μια άλλη εξέλιξη, η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε πως διεξάγει επιχείρηση για να εμποδίσει συγκεντρώσεις χωρίς σχετική άδεια μπροστά από το Κέντρο Πομπιντού, ένα άλλο σημαντικό μουσείο του Παρισιού.
Μία ξεναγός του Λούβρου βγήκε για να απευθυνθεί στους επισκέπτες. «Ελπίζουμε να κατανοείτε τους λόγους μας», τους είπε.
- «Καζάνι που βράζει» το Ισραήλ: Προς «πάγωμα» η δικαστική μεταρρύθμιση - Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις
- «Πέσανε στα γόνατα και παρακαλούσαν να μην τους σκοτώσουν»: Τι περιγράφει η μητέρα του 16χρονου που πυροβολήθηκε στο Λαγονήσι
- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έβαλε πόλη σε lockdown επειδή... χάθηκαν 653 σφαίρες από στρατιώτες - Δεν άρει τα μέτρα μέχρι να βρεθούν όλες
- Ξυλοκόπησαν γνωστό τράπερ έξω από σινεμά - Στο «φως» βίντεο ντοκουμέντο
- Γραφεία: Ράλι στα ενοίκια έως 35€/τ.μ. για τα νεόδμητα, φρένο για τα παλιά - Ο ρόλος του Airbnb
- Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη γέφυρα του Ρίου – Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
- Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
- Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του – Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών