Κόσμος|20.04.2023 15:10

Ρωσία: Επέβαλλε πρόστιμο στον ιδρυτή της Wikipedia για άρθρο σχετικό με την Ουκρανία

Newsroom

Ο ιδιοκτήτης της Wikipedia τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1,5 εκατ. ρουβλίων (16.700 ευρώ) από ρωσικό δικαστήριο επειδή δεν διέγραψε άρθρο για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τα δικαστικά έγγραφα υποστηρίζουν ότι η Wikimedia αρνήθηκε να αφαιρέσει «υλικό" σχετικά με τις εχθροπραξίες "στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία και σχετικά με την περιοχή Ζαπορίζια της χώρας που έγινε μέρος της Ρωσίας, ανέφερε το TASS.

Η Leighanna Mixter, ανώτερη νομική διευθύντρια του Wikimedia, επιβεβαίωσε το πρόστιμο στο CNN και δήλωσε ότι, τους τελευταίους μήνες, το ίδρυμα είχε λάβει «συνεχείς εντολές για διαγραφή καταχωρήσεων καλά τεκμηριωμένου υλικού της Wikipedia».

«Οι επίμαχες πληροφορίες στη Wikipedia συνεχίζουν να είναι καλά τεκμηριωμένες και σύμφωνες με τις ισχύουσες πολιτικές της Wikipedia», πρόσθεσε η ίδια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Wikimedia επιβάλλονται πρόστιμα.

Η Ρωσία έχει επιβάλει τους τελευταίους μήνες σειρά προστίμων αλλά «ακόμη δεν» σχεδιάζει να μπλοκάρει την υπηρεσία, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο υπουργός ψηφιακών υποθέσεων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

wikipediaειδήσεις τώραΡωσίαΟυκρανία