Κόσμος|20.04.2023 14:53

Ερντογάν για Αγία Σοφία: Συμβολίζει την επιστροφή στον πολιτισμό μας

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  στο πλαίσιο ομιλίας του κατά τη διάρκεια δείπνου ιφτάρ αναφέρθηκε και πάλι στην Αγιά Σοφίας που έχει μετατραπεί σε τέμενος, επισημαίνοντας ότι: «Ακόμη και η αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας στην αρχική της μορφή σύμφωνα με την κληρονομιά που μας άφησε ο Μωάμεθ ο Πορθητής είναι αρκετή για να συμβολίσει τη διαδικασία επαναπροσέγγισης της χώρας μας με τις αξίες του πολιτισμού».

Και απευθυνόμενος ξανά στο θρησκευτικό αίσθημα υποστήριξε ότι «θα εξασφαλίσουμε την άνοδο της χώρας μας με τη δύναμη που παίρνουμε από το Ιερό Κοράνιο. Έχουμε πετύχει αυτό το αποτέλεσμα εδώ και χίλια χρόνια στην Ανατολία και, Θεού θέλοντος, θα το ξανακάνουμε».

Κλειστό το τέμενος για την προετοιμασία της εορτής του Ραμαζανίου

Η νομαρχία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι το τέμενος δεν θα είναι επισκέψιμο από τις 11:00 μμ. της Πέμπτης 20 Απριλίου έως ώρα 4 π.μ. της Παρασκευής 21 Απριλίου για την πραγματοποίηση γενικής καθαριότητας και προετοιμασίας του χώρου για την προσευχή με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ολοκλήρωσης του μήνα του Ραμαζανίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΚοράνιειδήσεις τώραΑγία Σοφίαεκλογές ΤουρκίαΤουρκία