Κόσμος|04.05.2023 19:11

Εκλογές Τουρκία: Κλείνει τη σελίδα του το CHP υπό το φόβο επίθεσης από χάκερς!

Μαρία Ζαχαράκη

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, ανακοίνωσε ότι η  επίσημη ιστοσελίδα του δεν θα είναι προσβάσιμη από χρήστες του εξωτερικού, μέχρι τη νύχτα της 15ης Μαΐου, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων για το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα αναφέρεται: Κλείσαμε προσωρινά τα συστήματά μας στο εξωτερικό μέχρι τις 15.05.2023 23:59 για να προστατευτούμε από κυβερνοεπιθέσεις από το εξωτερικό. Τα λέμε μετά τις εκλογές».

Πριν από δύο ημέρες, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έκανε δήλωση στον λογαριασμό του στο Twitter και ανέφερε

«Έχουν απομείνει 2 ημέρες για τις τελευταίες 10 ημέρες. Επιτρέψτε μου να απευθύνω μία τελευταία προειδοποίηση. Ο σκοτεινός διαδικτυακός κόσμος με τον οποίο προσπαθείτε να παίξετε, θα σας κάνει να πέσετε στα χέρια ξένων μυστικών υπηρεσιών. Το να παίζετε με την Cambridge Analytica είναι πέρα από τις δυνατότητές σας, παιδιά. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!».

Ο Τουντζάι Οζκάν του CHP, ο οποίος έκανε δηλώσεις για το θέμα μετά τη δήλωση του Κιλιτσντάρογλου, είπε: «Έφεραν μια ομάδα από το εξωτερικό. Μιξάρουν ήχους, μιξάρουν εικόνες. Υπάρχουν έγγραφα με συγκεκριμένα ονόματα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΚεμάλ Κιλιτσντάρογλουκυβερνοεπίθεσηειδήσεις τώρα