Κόσμος|08.05.2023 17:46

Εκλογές Τουρκία - Ερντογάν: «Δεν θα κάνουν αυτό το έθνος όργανο των βρώμικων παιχνιδιών τους»

Μαρία Ζαχαράκη

«Προβοκάτσιες της αντιπολίτευσης» χαρακτήρισε μετά τον υπουργό του Σουλεϊμάν Σοϊλού κι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το λιθοβολισμό του Εκρέμ Ιμάμογλου χθες στην Αδριανούπολη.

Μιλώντας σήμερα στην Αδριανούπολη, στην πρώτη του αντίδραση μετά το περιστατικό που έχει αναστατώσει την Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «δημιουργούν επεισόδια μετά από δικές τους προβοκάτσιες και προσπαθούν ξεδιάντροπα να δυσφημίσουν τις πόλεις μας. Ψάχνουν ήδη να βρουν μια κάλυψη για την ήττα που θα υποστούν προκαλώντας το έθνος και προσβάλλοντας το, γιατί δεν μπορούν να το αντέξουν».

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε παράλληλα νέα επίθεση στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι βρίσκεται πίσω από τα πρόσφατα δημοσιεύματα εναντίον του ίδιου και της κυβέρνησής του.

«Από την Ευρώπη έως την Αμερική, η υποστήριξη για το τραπέζι του συνασπισμού εισρέει από όλες τις πλευρές. Απευθυνθήκατε στα ξένα μέσα ενημέρωσης και ακούσατε τι σας είπαν για τις εκλογές μας; Τί σας νοιάζει εσάς περιοδικά για την Τουρκία; Τα μέλη της FETO που διέφυγαν στο εξωτερικό εργάζονται ως διαφημιστές του CHP», κατήγγειλε, ενώ πρόσθεσε με ύφος γλαφυρό, «υπάρχει ένα τραγούδι που λέει "σόδα για τους νηφάλιους και λεμόνι για τους λιπόθυμους". Το πρωί της 15ης Μαΐου, ας ετοιμάσουμε τα λεμόνια. Το έθνος μου όχι μόνο τη χώρα, ούτε καν τις αμαρτίες τους δεν πρόκειται να τους εμπιστευτεί».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραεκλογές ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν