Κόσμος|11.05.2023 17:41

Εκλογές Τουρκία: Το χρονικό της απόσυρσης του Ιντζέ - Τα βίντεο με προσωπικές στιγμές και ο «Γκέμπελς της FETO»

Μαρία Ζαχαράκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας με τον πρόεδρο του κόμματος Memleket (Χώρα) Μουχαρέμ Ιντζέ να ανακοινώνει την απόσυρσή του από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Το χρονικό της απόσυρσης

Χθες αναβλήθηκαν οι συγκεντρώσεις που είχε προγραμματίσει να διοργανώσει το Κόμμα της Χώρα στη Μανίσα και τη Σμύρνη. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, ανακοινώθηκε ότι δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις, λόγω της ασθένειας του Μουχαρέμ Ιντζέ.

Λίγο αργότερα, σε δήλωσή του στα social media, ο Ιντζέ προέβη σε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανέφερε ότι η FETO (γκιουλενιστές) πραγματοποίησε εναντίον του επιχείρηση «με πλαστές αποδείξεις και κασέτες».

Ο Ιντζέ, ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα μπροστά στις κάμερες, δήλωσε: «Απευθύνομαι σε όσους λένε: "Πήρε χρήματα από το παλάτι, δεν μπορεί να αποσυρθεί. Δεν φοβάμαι αυτές τις συνωμοσίες, τις πλαστές αποδείξεις, τις μονταζέριες. Αντιστέκομαι εδώ και 45 ημέρες. Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, το κάνω αυτό για την πατρίδα μου».

Μιλώντας για τα βίντεο που φέρεται να δημοσιεύτηκαν για τον ίδιο, ο Ιντζέ κατηγόρησε τους γκιουλενιστές, την αντιπολίτευση αλλά και το ίδιο το τουρκικό κράτος.

«Έχω φροντίσει να μην κάνω αδικίες. Αλλά μπορεί και να υπήρξαν άνθρωποι που έχω αδικήσει εδώ και 40 χρόνια, μπορεί αυτοί να μου το έκαναν. Παίρνουν εικόνες από μια ισραηλινή ιστοσελίδα πορνό. Και αυτό το κάνουν οι γκιουλενιστές. Στην Τουρκία, υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι που το δημοσιεύουν επειδή θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι εισαγγελείς και οι δημοσιογράφοι αυτής της χώρας δεν ασχολούνται, εκτός από το ODA TV. Εδώ και 45 ημέρες, γίνεται μια δολοφονία αξιοπρέπειας. Παίρνουν κάτι από μια ιστοσελίδα πορνό, το δημοσιεύουν, ο εισαγγελέας δεν κάνει τίποτα. Δεν υπάρχει για μένα τέτοιο βίντεο ή τέτοια καταγραφή. Αυτό δεν είναι προστασία ιδιωτικής ζωής, είναι συκοφαντία», είπε.

«Το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας δεν μπόρεσε να προστατεύσει τη φήμη του υποψήφιου προέδρου. Οι εισαγγελείς, τα μέσα ενημέρωσης και η αστυνομία αυτής της χώρας είναι υπεύθυνοι για την προστασία της αξιοπρέπειάς μου. Πρόκειται για κατάφωρη συκοφαντία. Πού είναι οι εισαγγελείς» διερωτήθηκε.

Ο ρόλος του ODA TV

Σύμφωνα με το κανάλι ODA TV, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση: «Ο Τζεβχερί Γκιουβέν, πράκτορας της FETO που έστησε και τη συνωμοσία με τις κασέτες εναντίον του αποθανόντος, πρώην αρχηγού του κεμαλικού κόμματος CHP, Ντενίζ Μπαϊκάλ, βρίσκεται πάλι πίσω από το βίντεο με κατά του Μουχαρέμ Ιντζέ με προσωπικές στιγμές.

Από τότε που ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι πρόεδροι, τα φυγόδικα μέλη της FETO ξεκίνησαν εκστρατεία δυσφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Youtube. Ετοίμασαν μονταρισμένες αποδείξεις που ανέφεραν ότι ο Μουχαρέμ Ιντζέ έλαβε 10 εκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη πλευρά, τα μέλη της FETO διέδωσαν επίσης ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Μουχαρέμ Ιντζέ "έλαβε χρήματα από το Παλάτι (σ.σ. προεδρικό μέγαρο) και αγόρασε ένα πολυτελές σπίτι”.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ έχει πει πολλές φορές ότι έχει ήδη δηλώσει τα περιουσιακά του στοιχεία, ότι η απόδειξη που εμφανίζεται είναι μοντάζ και ότι η υποτιθέμενη πληρωμή είναι ψέμα».

Συνωμοσία με βίντεο από τον «γκιουλενιστή Γκέμπελς»

Ο Τζεβχερί Γκιουβέν, που έχει το παρατσούκλι «Γκέμπελς», είναι ο ενορχηστρωτής των επιθέσεων κατά του Μουχαρέμ Ιντζέ.

Ο στενός συνεργάτης του Τζεβχερί Γκιουβέν, Μετίν Γκιουλέρ, φυγόδικο μέλος της FETO, μοιράστηκε ένα φωτογραφικό καρέ από μια πορνογραφική ταινία που γυρίστηκε στο Ισραήλ, αποκαλώντας το «ταινία του Μουχαρέμ Ιντζέ». Η συκοφαντική ανάρτηση, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν ψέμα, αφαιρέθηκε αμέσως.

Η δεύτερη επίθεση προήλθε από τον λογαριασμό του στο Twitter από τον Ali Yesildag, τον πρώην σωματοφύλακα του Ερντογάν, που φέρεται να συνεργάστηκε με τον Τζεβχερί Γκιουβέν.

Ο Τζεβχερί Γκιουβέν δημοσίευσε 4 στιγμιότυπα που ελήφθησαν από μια βιντεοσκόπηση μιας Γερμανίδας ηθοποιού ταινιών ενηλίκων και μιας ηθοποιού πορνογραφικών ταινιών τουρκικής καταγωγής με το ψευδώνυμο Jasmin. Η κασέτα, η οποία διαφημίστηκε ως «Αυτή είναι η κασέτα του Μουχαρέμ Ιντζέ», αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικη.

Η συνωμοσία της κασέτας είχε ως στόχο να διεξάγει εκστρατεία συκοφαντίας και δυσφήμισης δημοσιεύοντας εικόνες άλλων με το όνομα «Μουχαρέμ Ιντζέ».

Ο Τζεβχερί Γκιουβέν, με το παρατσούκλι «ο Γκέμπελς της FETO», ζει στη Γερμανία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραεκλογές ΤουρκίαΤουρκίαυποψηφιότητα