Κόσμος|22.05.2023 12:40

«Ποδοσφαιρική» έκπληξη από τον Ακάρ στον Έλληνα υπουργό Άμυνας

Μαρία Ζαχαράκη

Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» μεταφέρει έναν ξαφνικό ενδιαφέροντα διάλογο που είχαν αυτό το Σαββατοκύριακο οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας μέσω... ποδοσφαίρου. 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, παρακολούθησε τον αγώνα της Καϊσερισπόρ, όπου συνάντησε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, Δημήτριο Κολοβέτσιο. Μόλις τον είδε, γέλασε και του λέει: «Κοίτα Δημήτρη, ποιον παίρνω τώρα;» και πληκτρολογεί το τηλέφωνο του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. 

 

Ο διάλογος εξελίσσεται ως εξής: 

 -Γεια σου Νίκο... (προς τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Ο Ακάρ τον προσφωνεί ως Νίκο λόγω της οικειότητάς του με τον Έλληνα υπουργό). 

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας απαντά: Γεια σου, πώς είσαι; 

- Είμαι πολύ καλά, κοίτα, είμαι στην Καϊσερισπόρ. Η Καϊσέρισπόρ είναι μια πολύ καλή ομάδα στην Τουρκία. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Ελπίζω να προκριθεί στην Europa League. 

- Ναι, ξέρω και την Τραπεζούντα-σπορ, δεν κέρδισε πρόσφατα το πρωτάθλημα; 

- Ναι. Αλλά κοίταξε τώρα, εδώ είναι ο πρόεδρος της ομάδας, ο προπονητής, οι τεχνικοί διευθυντές. Όλοι στέλνουν τους χαιρετισμούς τους. Και κοίτα ποιος είναι εδώ μαζί μου, Νίκο, θέλω να στον δώσω να μιλήσεις... 

Δείτε όλες τις εξελίξεις μετά τις εκλογές στο liveblog του ethnos.gr

Ο αρχηγός της ομάδας της Καϊσερισπόρ Δημήτρης Κολοβέτσιο ξαφνιάζεται, όταν ξαφνικά του δίνει το τηλέφωνο να μιλήσει με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Του λέει καλημέρα στα ελληνικά. Ο Έλληνας υπουργός του εύχεται καλή επιτυχία κι έχουν μια σύντομη συνομιλία.  Τότε ο Ακάρ παίρνει το τηλέφωνο: 

- Ευχαριστώ Νίκο, να προσέχεις. 

- Ευχαριστώ και τις καλύτερες ευχές μου. 

 Ο Χουλουσί Ακάρ κάνει επίσης ένα μικρό σχόλιο αφού κλείσει το τηλέφωνο: «Οι ποδοσφαιριστές είναι εκπρόσωποι της ειρήνης στις χώρες. Χάρη σε αυτούς, οι σχέσεις είναι πιο ομαλές...».

Όπως σχολιάζει η «Χουριέτ», «ο Χουλουσί Ακάρ γνωρίζει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπάρχει μια παλιά φιλία μεταξύ τους. 

Αυτός ο μικρός διάλογος μπορεί να φαίνεται σαν ένα συνηθισμένο τηλεφώνημα, αλλά είναι πολύ σημαντικό οι υπουργοί Άμυνας δύο γειτονικών χωρών, όπως η Τουρκία και η Ελλάδα, που έχουν συνεχώς κλιμακούμενα προβλήματα, να είναι τόσο ειλικρινείς μέσα από ένα τηλεφώνημα». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκος ΠαναγιωτόπουλοςΧουλούσι Ακάρειδήσεις τώραποδόσφαιροελληνοτουρκικές σχέσειςελληνοτουρκικά