Κόσμος|09.06.2023 18:49

Influencer από την Ταΐβάν έλεγε ότι είχε καρκίνο... για να αποκτήσει περισσότερους ακολούθους

Newsroom

Mια απίστευτη ιστορία αποκαλύφτηκε στην Ταΐβάν για γνωστή fitness influencer που έλεγε ψέματα για την πολυετή μάχη της με τον καρκίνο. Όπως αποδείχθηκε όχι μόνο δεν ήταν άρρωστη αλλά έλεγε ψέμματα στην οικογένειά της και τους ακολούθους της για να αποκτήσει όσους περισσότερους μπορούσε.

Ο λόγος για τη MianBaobao, η οποία ανακοίνωσε πριν από τρία χρόνια ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος σε προχωρημένο στάδιο και άρχισε να μοιράζεται βίντεο, όπου γυμναζόταν παράλληλα με τις «συνεδρίες θεραπείας του καρκίνου» και hashtags όπως #cancerfightingdaily.

Μέχρι που ο πρώην σύζυγος της άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Κάθε φορά που πήγαινε για θεραπεία επέμενε να την αφήνει η οικογένειά της στην είσοδο του νοσοκομείου και να βλέπει τον γιατρό μόνη της», είπε ο άνδρας και πρόσθεσε «τα συνολικά ιατρικά έξοδα το 2021 ανήλθαν σε μόλις 275 δολάρια και ποτέ δεν είδα κανένα θεράποντα γιατρό, απόδειξη διάγνωσης ή αποδείξεις νοσοκομείου τα τελευταία δύο χρόνια».

Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν ο μόνος που είχε υποψίες για τα ψέματα της MianBaobao περί καρκίνου, καθώς πολλοί χρήστες στο ίντερνετ εντόπισαν τις ακτινογραφίες που δημοσίευε στα social media και βρήκαν τις αρχικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο από διαφορετική πηγή.

«Θέλω να συγγνώμη από την οικογένεια, τους φίλους, τους ακολούθους και οποιονδήποτε νοιάστηκε για μένα, με υποστήριξε και με εμψύχωσε», ανέφερε η ίδια. «Έκανα το χειρότερο πράγμα, είπα ψέματα ότι έχω καρκίνο και εξαπάτησα τους πάντες για τρία χρόνια».

 

Δυστυχώς, η MianBaobao δεν είναι η μόνη influencer που αποκαλύφθηκε ότι εξαπατούσε το κοινό της με ψευδή διάγνωση για καρκίνο.

Πριν λίγους μήνες, η γνωστή TikToker Madison Russo συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής αφού πήρε 37.000 δολάρια,  προσποιούμενη κι εκείνη ότι πάσχει με καρκίνο. Ισχυρίστηκε ότι είχε έναν όγκο στο μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου στη σπονδυλική της στήλη αλλά το ψέμα της αποκάλυψαν οι followers όταν διαπίστωσαν πως ο ιατρικός εξοπλισμός δεν ήταν σωστός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

social mediaΤαϊβάνκαρκίνοςειδήσεις τώρα