Κόσμος|17.03.2024 14:31

Τα πρώτα χειρουργεία επί πληρωμή στο ΕΣΥ, η έναρξη του Ραμαζανίου, η οργή για την εισαγγελέα στην υπόθεση του Κολωνού: Η εβδομάδα σε φωτογραφίες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(Associated Press)
(InTime Photos)
(Eurokinissi)
(InTime Photos)
(Associated Press)
(Associated Press)
(Associated Press)
(Eurokinissi)

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ξεχωρίσαμε την εβδομάδα που μάς πέρασε. 

Χόλιγουντ, 10/03

Διαδηλώτρια με poster έξω από το Dolby Theatre του Λος Άντζελες, την ώρα διεξαγωγής της 96ης απονομής των βραβείων Όσκαρ. Οι συγκεντρωμένοι ακτιβιστές βρέθηκαν έξω από τον χώρο απονομής με αίτημα την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.  (Associated Press)

Τζακάρτα, 11/03

Ινδονήσιοι μουσουλμάνοι παρακολουθούν τη βραδινή προσευχή που ονομάζεται «tarawih» και σηματοδοτεί την παραμονή του ιερού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού, στο τέμενος Istiqlal. (Associated Press )

Μπαλί, 11/03

Ινδουιστής πιστός χτυπά έναν άλλο με φύλλα καυτής καρύδας σε μια τελετουργία γνωστή ως Lukat Gni, που αποτελεί μέρος των μπαλινέζικων ινδουιστικών εορτασμών για το νέο έτος. (Associated Press )

Θεσσαλονίκη, 12/03

Στο νοσοκομείο Παραγεωργίου βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, όπου ξεκίνησαν τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία στη χώρα. Λίγο πριν την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων ο υπουργός Υγείας συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς, Μάριο Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλο επισκέφτηκε τους χώρους των χειρουργείων του Παπαγεωργίου συνάντησε τη χειρουργική ομάδα και συνομίλησε με τον πρώτο ασθενή που έκανε αρθροπλαστική γόνατος. «Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μεγάλη χαρά που κάτι που το συζητούσαμε 32 ολόκληρα χρόνια τώρα γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «για την απεριόριστη εμπιστοσύνη που μου έδειξε ώστε να μπορέσουμε σήμερα να πραγματοποιήσουμε αυτό το ιστορικό για το ΕΣΥ γεγονός» και τον αρμόδιο υφυπουργό τον κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος υπήρξε ο πρωταγωνιστής όλης αυτής της προσπάθειας. (InTime Photos)

Γάζα, 12/03

Παλαιστίνιοι σχηματίζουν ουρά για ένα δωρεάν γεύμα στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της περιοχής, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς, περισσότερα από 12.300 παιδιά σκοτώθηκαν στο παλαιστινιακό έδαφος μεταξύ Οκτωβρίου και τέλους Φεβρουαρίου. (Associated Press)

Θεσσαλονίκη, 12/03

Ενόψει της προβολής του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά» της Ελίνας Ψύκου που προκάλεσε αντιδράσεις καθώς η αφίσα της χαρακτηρίστηκε από τη Μητρόπολη αλλά και το κόμμα Νίκη «βλάσφημη», διαδηλώτρια έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον». Παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο Κινηματοθέατρο συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός φοιτητών και άλλων πολιτών που διαδήλωναν υπέρ της προβολής του ντοκιμαντέρ. (InTime Photos)

Εύβοια, 12/03

Μεγάλη άσκηση Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με την ονομασία «Trojan Footprint (TFP)-24» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Λευκαντί Εύβοιας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια να παρακολουθεί τη Media Day της άσκησης συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη (InTime Photos)

Αθήνα, 14/03

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Πέμπτη, ενάντια στην πρόταση της Εισαγγελέως για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. Με πανό «Όχι στην συγκάλυψη, προστασία στα θύματα» εκατοντάδες διαδηλωτές, συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια από όπου και πραγματοποίησαν πορεία. Την  προηγουμένη ημέρα, η Εισαγγελία της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ζήτησε να κριθούν ένοχοι οι 22 κατηγορούμενοι για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, ενώ ένας κατηγορούμενος, πακιστανικής καταγωγής, να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Όσον αφορά τον Ηλία Μίχο η εισαγγελία θεώρησε πως ο 55χρονος επιχειρηματίας από τον Κολωνό πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δε συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή. Επίσης, ζητήθηκε η απαλλαγή του, λόγω αμφιβολιών, για τις κατηγορίες που αφορούν βιασμό του παιδιού καθώς και για μαστροπεία σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων. (Eurokinissi)

ΠαλαιστίνηΓάζαΦεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ΘεσσαλονίκηςΟσκαρ 2024ΚολωνόςβιασμόςΌσκαρΆδωνις ΓεωργιάδηςΑπογευματινά χειρουργείαειδήσεις τώραΡαμαζάνι