Κόσμος|22.04.2024 19:16

Σε εξέλιξη η δίκη σε βάρος του Τραμπ - Δεν γνώριζε τίποτα για την πληρωμή στη Στόρμι Ντάνιελ, υποστήριξε ο δικηγόρος του

Newsroom

Με υψωμένη τη γροθιά κατευθύνθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Δικαστήριο του Μανχάταν στην πρώτη δίκη κατά πρώην ή εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ στα χρονικά.

Ο  Τραμπ αρνείται ότι παραποίησε τα έξοδα των επιχειρήσεων του για να δικαιολογηθεί η πληρωμή 130. 000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελ, προκειμένου να μην μιλήσει για τη σχέση τους.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι «είναι μια πολύ, πολύ θλιβερή μέρα στην Αμερική» και κατήγγειλε ότι επιχειρείται παρέμβαση στο αποτέλεσμα των εκλογών.

«Θλιβερή μέρα για την Αμερική»

«Ο Τραμπ δεν είχε καμία σχέση με το τιμολόγιο, την έκδοση της επιταγής ή την εγγραφή στο λογιστικό βιβλίο», ισχυρίστηκε ο συνήγορος του.

Επιχείρησε να καταρρίψει στο επιχείρημα των εισαγγελέων ότι πλήρωσε τον δικηγόρο Μάικλ Κόεν 420.ΟΟΟ δολάρια επειδή το να κρατήσει το στόμα της Ντάνιελς ήταν κρίσιμο για την προεκλογική εκστρατεία, λέγοντας, «ένας σφιχτός  επιχειρηματίας, ένας άνθρωπος που τσιμπάει δεκάρες, θα ξεπλήρωνε ένα χρέος 130.000 δημιουργώντας χρές420.000 δολάρια»

«Ο πρόεδρος Τραμπ δεν είχε καμία σχέση με κανένα από τα 34 χαρτιά, τις 34 μετρήσεις, εκτός από το ότι υπέγραψε τις επιταγές, στον Λευκό Οίκο, ενώ κυβερνούσε τη χώρα».

Παράλληλα, επέμεινε ότι δεν είναι παράνομο το να επιχειρεί κάποιος υποψήφιος να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. «Έχω ένα spoiler alert: Δεν είναι κακό να προσπαθείς να επηρεάσεις τις εκλογές. Αυτό λέγεται δημοκρατία», δήλωσε ο Μπλανς. "Βάζουν κάτι σκοτεινό σε αυτή την ιδέα, σαν να πρόκειται για έγκλημα. Θα μάθετε ότι δεν είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο δικηγόρος υπεράσπισής εστίασε ακόμα στο ήθος του δικηγόρου που έκανε την πληρωμή και πλέον είναι ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας, λέγοντας ότι στράφηκε κατά του Τραμπ, όταν δεν του δόθηκε κρατική θέση.  «Δεν μπορείτε να πάρετε μια σοβαρή απόφαση για τον πρόεδρο Τραμπ βασιζόμενοι στα λόγια του Μάικλ Κόεν»τόνισε. 

ειδήσεις τώραδίκηΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ