Πολιτισμός|13.08.2022 19:47

Πανσέληνος Αυγούστου: Περπάτησαν στα μυστικά μονοπάτια του Αμφιαράειου

Κώστας Ασημακόπουλος

Στα μυστικά και άγνωστα ανά του αιώνες μονοπάτια του Αμφιαράου περπάτησαν εκατοντάδες τυχεροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ωρωπού για μία μουσική βραδιά πανσελήνου ξεχωριστή από τις άλλες. Το Αμφιαράειο υπήρξε μαντείο και πρώτο ψυχοθεραπευτήριο της αρχαιότητας που μετράει 26 αιώνες ζωής και άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά σε μουσική παράσταση για το κοινό.

Εφάμιλλο του μαντείου των Δελφών

Πολλοί ήταν εκείνοι που άδραξαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα μυστικά μονοπάτια του που είναι καλά κρυμμένα στην βορειοανατολική Αττική γη και που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους είναι εφάμιλλο του μαντείου των Δελφών.

Λουσμένη στο φως

Η νύχτα ήταν λουσμένη από το φως της πανσελήνου του Αυγούστου. Ανάμεσα στα ιερά μάρμαρα και στα απομεινάρια του αρχαίου θεάτρου η διευθύντρια του Ωδείου Ωρωπού Κωνσταντίνα Χάνδρου και το κουαρτέτο των Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο (πρώτο βιολί), Κίτι Βαρδάμη (δεύτερο βιολί), Γκέρτσα Σινάι (βιόλα), Μιρέλα Ρούτση (βιολεντσέλο) μάγεψαν το κοινό με κλασικές μουσικές μελωδίες και έδωσαν μία ξεχωριστή νότα στην ιδιαίτερη ρομαντική βραδιά του Αυγούστου που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν.

Οταν βγήκε το φεγγάρι

Για περισσότερο από δύο ώρες έζησαν μία δυνατή μουσική εμπειρία. Το φινάλε περιλάμβανε δύο αξέχαστε επιτυχίες του Μάνου Χατζηδάκι, ενώ την ώρα μάλιστα που ολοκληρώθηκε το όμορφο μουσικό πρόγραμμα το ολόγιομο φεγγάρι ξεπρόβαλε από τον ορεινό όγκο του Καλάμου.

"Ξεχωριστή εμπειρία"

"Ηταν μία ξεχωριστή εμπειρία και για μας. Είμαστε γεμάτες από μία δυνατή εμπειρία. Χαιρόμαστε πολύ που προσφέραμε στο κοινό στιγμές που είχε στερηθεί λόγω της καραντίνας", δήλωσαν στο ethnos.gr τα μέλη του κουαρτέτου, ενώ η Κωνσταντίνα Χάνδρου είπε: "Υλοποιήθηκε μία πρωτοποριακή ιδέα και ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Ωρωπού είναι γεμάτο με ποιοτικές εκδηλώσεις και το γεγονός πως τις έχει αγκαλιάσει ο κόσμος μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια".

"Η αύρα του ιερού τόπου"

"Απολαύσαμε όλοι μία εξαιρετική μουσική βραδιά με πολύ συναίσθημα, ρομαντισμό αλλά και τη δύναμη της αύρας που αποπνέει αυτός ο ιερός τόπος που πριν από 2500 χρόνια ήταν μαζί με τους Δελφούς τα δύο σημεία αναφοράς της μεγάλης Ελλάδας. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την ξεχωριστή και ποιοτική εκδήλωση", είπε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαντείο των ΔελφώνπανσέληνοςΑμφιαράειοαρχαιολογικός χώροςμουσική