Food & Drink|17.04.2021 10:08

5 συνταγές-πειρασμός για γλυκό Σαββατοκύριακο

Newsroom

Όλοι κάπου κάπου λαχταράμε κάτι γλυκό. Μεσοβδόμαδα κάπως μπορούμε να ξεγελαστούμε με μια μπάρα δημητριακών ή ένα φρούτο, το Σαββατοκύριακο όμως, που έχουμε και λίγο έξτρα χρόνο, είναι καλή στιγμή να... ενδώσουμε και να αναλάβουμε δράση, ετοιμάζοντας ένα σπιτικό γλύκισμα για να μοιραστούμε με την οικογένεια και τους φίλους μας. Ένα πλουσιοπάροχο banoffee, μια δροσερή πάβλοβα, μια τάρτα ή ένα cheesecake γράφουν πολύ ωραίο φινάλε για το μεσημεριανό φαγητό. Και ένα κομμάτι το απόγευμα, όμως, δίπλα σε ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ, είναι εξίσου απολαυστικό. Ανεβάζει τη διάθεση μερικά σκαλοπάτια πιο ψηλά.

Παρακάτω θα βρείτε πέντε αγαπημένες και δοκιμασμένες συνταγές με σοκολάτα, η οποία αναμφισβήτητα είναι μεγάλη αγάπη, με ξηρούς καρπούς, με φράουλες, που όσο προχωράει η άνοιξη γίνονται όλο και πιο γλυκές, με μπανάνα και καραμέλα, με μασκαρπόνε, με τραγανή μαρέγκα... Φορέστε μια ποδιά, βγάλτε το μίξερ από το ντουλάπι, συγκεντρώστε τα υλικά που θα χρειαστείτε στον πάγκο της κουζίνας και βάλτε και τα πιτσιρίκια να συμμετάσχουν. Θα το χαρούν –κι όχι μόνο γιατί για ανταμοιβή θα να γλύψουν το κουτάλι με την κρέμα– κι αυτά, θα το χαρείτε κι εσείς.

  1. Banoffee
    Μπανάνα και καραμέλα γάλακτος είναι ακαταμάχητος συνδυασμός. Και αν προσθέσεις και μπίτερ σοκολάτα, τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα. Δείτε τη συνταγή εδώ.

  2. Τάρτα σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια
    Τραγανή σοκολατένια βάση,  γέμιση σοκολάτας-φουντουκιού και γλάσο σοκολάτας σε ένα γλύκισμα για φανατικούς σοκολατόφιλους. Δείτε τη συνταγή εδώ.

  3. Τούρτα φράουλας
    Με σάλτσα από φρέσκιες φράουλες, αφράτη κρέμα με μασκαρπόνε αρωματισμένη με Baileys και πλούσια επικάλυψη βουτυρόκρεμας, σου κλέβει την καρδιά. Δείτε τη συνταγή εδώ.

  4. Cheesecake σοκολάτας
    Συνδυάζει κρατσανιστή στρώση από τριμμένα μπισκότα, digestive ή γεμιστά, πλούσια τυρένια κρέμα και γκανάζ σοκολάτας. Δείτε τη συνταγή εδώ.

  5. Πάβλοβα με φράουλες
    Η τραγανή, μαστιχωτή μαρέγκα σχηματίζει μια φωλιά, έτοιμη να υποδεχτεί τη σαντιγί και τις ζουμερές κι αρωματικές φράουλες. Δείτε τη συνταγή εδώ.

    φωτογραφία: iStock/Ideal Image
σοκολάτασυνταγέςζαχαροπλαστικήγλυκάφράουλες