Food & Drink|15.11.2022 08:10

Συμβουλές & Tips - Πώς φτιάχνετε άλμη για τσακιστές ελιές με τη μέθοδο του αυγού

Newsroom

Οι πράσινες ελιές, οι φρέσκες, που μπορεί είτε να προμηθευτεί κανείς από φίλους με λιόδεντρα είτε από τις λαϊκές αγορές και από κάποια μανάβικα μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη, όταν τσακιστούν και μπουν στην άλμη μετατρέπονται σε εκλεκτό μεζέ ή σνακ. Δείτε τη σχετική διαδικασία για σπιτικές τσακιστές ελιές πατώντας εδώ.

Υλικά και αναλογίες άλμης

Για να φτιάξετε την άλμη της διατήρησης των σπιτικών τσακιστών ελιών στο βάζο θα χρειαστείτε αλάτι χονδρό ή κλασικό, νερό και ένα ωμό αυγό.

  1. Μετράτε πρώτα πόσο νερό θα χρειαστεί για να καλύψετε τις ελιές στο βάζο διατήρησης που έχετε επιλέξει και ρίχνετε την ανάλογη ποσότητα νερού σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτετε μια χούφτα αλάτι και ανακατεύετε. Ρίχνετε μέσα το αυγό. Όσο το αυγό παραμένει βυθισμένο, το νερό θέλει περισσότερο αλάτι.
  3. Όταν το αυγό ανέβει σχεδόν στην επιφάνεια και ένα μέρος του κελύφους του (διαμέτρου σχεδόν ενός ευρώ) βγαίνει έξω απ’ το νερό, η άλμη είναι όσο …αλμυρή πρέπει.
  4. Φυλάτε τις τσακισμένες ελιές με την άλμη σε βάζο καλά κλεισμένο για 2-3 βδομάδες. Αν τις ανοίξετε νωρίτερα θα είναι ακόμη αρκετά πικρές.
ΠΗΓΗ: icookgreek.com
αυγόελιέςtipsαλάτισνακ