Food & Drink|31.12.2022 08:14

Πάπιες, χήνες και φραγκόκοτες – Τα ξεχωριστά πουλερικά της Πρωτοχρονιάς

Newsroom

Μπορεί χοιρινό και γαλοπούλα να βασιλεύουν στα γιορτινά τραπέζια των Χριστουγέννων, κάποιοι όμως αναζητούν για την Πρωτοχρονιά κάτι πιο ιδιαίτερο, όπως το παπί, η χήνα ή η φραγκόκοτα. Αν ανήκετε σε αυτούς που ψάχνουν συνταγές για τα «άλλα» πουλερικά, τα πιο ιδιαίτερα, πιο σπάνια και πιο ξεχωριστά, εδώ θα βρείτε τρεις πολύ αξιόλογες. Πάρτε ιδέες.

Συνταγή για πάπια με σάλτσα πορτοκαλιού

Η κλασική πάπια με πορτοκάλι είναι μια θαυμάσια επιλογή για το τραπέζι της γιορτής που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Μπορείτε να τη γαρνίρετε με λαχανικά, με πουρέ σελινόριζας ή με άγριο ρύζι. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε πατώντας εδώ

Συνταγή για χήνα με μήλα και δαμάσκηνα

Στην Ελλάδα δύσκολα βρίσκει κανείς χήνα στην αγορά, εκτός ίσως από την περίοδο των γιορτών. Αν ανήκετε στους τυχερούς, που βρεθήκατε με το εκλεκτό πουλερικό στην κουζίνα σας, αξίζει να δοκιμάσετε τη συνταγή με ζαμπόν, μήλα και δαμάσκηνα. Θα τη βρείτε πατώντας εδώ. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε βέβαια και μια πάπια ή γαλοπούλα.

Συνταγή για φραγκόκοτα στη γάστρα με μουστάρδα, μπέικον και κρέμα

Λιγότερο λιπαρό από της κότας το κρέας της φραγκόκοτας θυμίζει κυνήγι. Δοκιμάστε να την ψήσετε στη γάστρα με μουστάρδα, μπέικον και κρέμα σε συνταγή που θα βρείτε πατώντας εδώ.

πάπιαγιορτινό τραπέζιχήνεςσπιτικές συνταγές