Συμβουλές και tips - Πλάστε κεφτεδάκια χωρίς να γίνετε χάλια
NewsroomΣας αρέσουν τα κεφτεδάκια; Ή μήπως προτιμάτε τα ζουμερά μπιφτέκια, αγαπάτε τα μερακλίδικα κεμπάπ και τρελαίνεστε για κιμά ρολό; Ό,τι και αν προτιμάτε, ανάλογα με τα διατροφικά σας γούστα και τις ανάγκες του γεύματος, θα έχετε αντιληφθεί ότι το πλάσιμο του κιμά -τόσο του μοσχαρίσιου και του χοιρινού, αλλά ακόμη περισσότερο του κιμά που προέρχεται από πουλερικά, όπως τα κοτόπουλα και οι γαλοπούλες- μπορεί να αοδειχθεί πολύ ...κολλώδης υπόθεση.
Το μυστικό για να μην κολλάει ο κιμάς στα χέρια
Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να ζυμώσετε τον κιμά στο σχήμα που θέλετε χωρίς να γίνουν τα χέρια σας χάλια: να τα βουτάτε κάθε τόσο σε κρύο νέρο σε ένα μπολ που θα έχετε δίπλα σας. Πριν ξεκινήσετε το ζύμωμα, βυθίστε τα χέρια σας εκεί και επαναλάβετε κάθε τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Το νερό δημιουργεί ένα αόρατο «φίλτρο απώθησης» που εμποδίζει το μείγμα να κολλάει στα χέρια σας και ανάμεσα στα δάχτυλά σας.
Αν θέλετε να δείτε συμβουλές και tips για νόστιμα, τραγανά και αφράτα κεφτεδάκια, κάντε κλικ εδώ.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων