Συμβουλές και tips - Πλάστε κεφτεδάκια χωρίς να γίνετε χάλια
NewsroomΣας αρέσουν τα κεφτεδάκια; Ή μήπως προτιμάτε τα ζουμερά μπιφτέκια, αγαπάτε τα μερακλίδικα κεμπάπ και τρελαίνεστε για κιμά ρολό; Ό,τι και αν προτιμάτε, ανάλογα με τα διατροφικά σας γούστα και τις ανάγκες του γεύματος, θα έχετε αντιληφθεί ότι το πλάσιμο του κιμά -τόσο του μοσχαρίσιου και του χοιρινού, αλλά ακόμη περισσότερο του κιμά που προέρχεται από πουλερικά, όπως τα κοτόπουλα και οι γαλοπούλες- μπορεί να αοδειχθεί πολύ ...κολλώδης υπόθεση.
Το μυστικό για να μην κολλάει ο κιμάς στα χέρια
Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να ζυμώσετε τον κιμά στο σχήμα που θέλετε χωρίς να γίνουν τα χέρια σας χάλια: να τα βουτάτε κάθε τόσο σε κρύο νέρο σε ένα μπολ που θα έχετε δίπλα σας. Πριν ξεκινήσετε το ζύμωμα, βυθίστε τα χέρια σας εκεί και επαναλάβετε κάθε τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Το νερό δημιουργεί ένα αόρατο «φίλτρο απώθησης» που εμποδίζει το μείγμα να κολλάει στα χέρια σας και ανάμεσα στα δάχτυλά σας.
Αν θέλετε να δείτε συμβουλές και tips για νόστιμα, τραγανά και αφράτα κεφτεδάκια, κάντε κλικ εδώ.
- Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
- Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: Ναυάγιο με 18 νεκρούς μετανάστες
- «Η ΕΕ πρέπει να καταργηθεί»: Ο Έλον Μάσκ εκτοξεύει απειλές προς την Ευρώπη μετά το πρόστιμο μαμούθ στο Χ
- Όταν μια cult μπύρα γίνεται ακριβή συνήθεια: Το φαινόμενο Guinness και ο παράγοντας Gen Z